Τώνια Λιοδάκη Τώνια
Λιοδάκη
Δημοσιογράφος

Χωρίς ιδιαίτερα ευτράπελα κύλησε η εκλογική διαδικασία στα εκλογικά τμήματα της Κρήτης. Ωστόσο, δεν έλειψαν προβλήματα που προκάλεσαν… πονοκέφαλο, επιπλέον άγχος και κούραση στους υπαλλήλους της περιφέρειας που είχαν αναλάβει να σηκώσουν το βαρύ φορτίο της ομαλής διεξαγωγής της παραλαβής και ακέραιης μετάδοσης των αποτελεσμάτων.

Παρέδωσε την επόμενη μέρα!

Στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο 198ο εκλογικό τμήμα ο δικαστικός αντιπρόσωπος έδωσε αρχικά τα αποτελέσματα ηλεκτρονικά και μετά έγινε άφαντος!

Σύμφωνα με ενημέρωση του flashnews.gr από την περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, οι υπάλληλοι προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του καθώς εκείνος δεν είχε στείλει ούτε τηλεγράφημα. Όλο το βράδυ οι υπάλληλοι τον καλούσαν στο τηλέφωνο. «Στην αρχή καλούσε μετά όμως μας το έκλεισε. Προσπαθούσαμε όλο το βράδυ να επικοινωνήσουμε μαζί του. Μέχρι και στον δήμο πήραμε τηλέφωνο. Μια υπάλληλος τον πήρε μάλιστα από το κινητό της. Την άλλη μέρα το πρωί που εκείνος είδε την κλήση πήρε πίσω. Τελικά παρέδωσε αποτελέσματα αργά το απόγευμα της Δευτέρας στις 17.00»!

Και στα Χανιά όμως υπήρξαν περιπτώσεις που έψαχναν για ώρες στο τηλέφωνο τους δικαστικούς αντιπρόσωπους προκειμένου να διορθωθούν λάθη κατά τον έλεγχο και εκείνοι δεν απαντούσαν.

Επέλεξε τη μεταφορά στη Γαύδο με το ιδιωτικό σκάφος του

Όχι στην κατηγορία των προβλημάτων, αλλά στα αξιοσημείωτα της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής καταγράφεται η περίπτωση του δικηγόρου στα Χανιά που διορίστηκε δικαστικός αντιπρόσωπος στη Γαύδο και επέλεξε να μεταβεί στο ακριτικό νησί με ιδιωτικό μέσο, χρησιμοποιώντας το δικό του σκάφος από το να υποστεί το πολύωρο ταξίδι με το καραβάκι.

Όπως είπε ο δικαστικός αντιπρόσωπος στο Flashnews.gr: «Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα μεταφοράς μου στη Γαύδο. Εξάλλου, στην περίπτωση των εκλογών αν χρειαστεί σηκώνουν και ελικόπτερο για τη μεταφορά του δικαστικού αντιπροσώπου στο νησί. Ήταν όμως, προσωπική μου επιλογή να πάω στη Γαύδο με δικό μου σκάφος και να μη χρησιμοποιήσω το καραβάκι. Το δρομολόγιο με το καράβι έχει πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς καθώς περνά από Σφακιά – Λουτρό – Αγία Ρουμέλη – Γαύδος και κάνει περίπου 4 με 4,5 ώρες, δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση. Επίσης υπήρξε ανησυχία μήπως τη Δευτέρα είχε απαγορευτικό. Οπότε επέλεξα να πάω με δικό μου σκάφος. Μου στοίχισε αρκετά παραπάνω αλλά το προτίμησα»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook