Αν ο ουρανίσκος σας απολαμβάνει μόνο ακριβές γεύσεις, τότε βρήκαμε το ιδανικό παγωτό για εσάς. Προσοχή, όμως. Δεν πρέπει να πάει στράφι καμία κουταλιά. Αυτή η εξαιρετική απόλαυση, πιθανώς, να κοστίζει περισσότερο από όλα τα παγωτά που θα φάτε σε πολλά καλοκαίρια.

Μια μερίδα του παγωμένου επιδόρπιου, που ονομάζεται byakuya, «λευκή νύχτα» στα ιαπωνικά, αυτή τη στιγμή κοστίζει 880.000 γιεν (6.211 ευρώ), γεγονός που το καθιστά επίσημα το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο, σύμφωνα με τα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες.

Η ιαπωνική μάρκα παγωτού Cellato προμηθεύεται υλικά αποκλειστικά από την Άλμπα, το μέρος που πολλοί θεωρούν πως έχει τις καλύτερες λευκές τρούφες στην Ιταλία. Μόνο αυτό το συστατικό μπορεί να αποφέρει μέχρι και δύο εκατομμύρια γιεν (13.400 ευρώ) ανά κιλό, όπως αναφέρεται σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα των Ρεκόρ Γκίνες την περασμένη εβδομάδα.

Το παγωτό ολοκληρώνεται με ένα βρώσιμο φύλλο χρυσού, δύο είδη τυριού και το «Sakekasu», ένα συστατικό που μοιάζει με πάστα και προέρχεται από τη διαδικασία παρασκευής σάκε. «Μας πήρε πάνω από 1,5 χρόνο για να το αναπτύξουμε, με πολλές δοκιμές και λάθη για να πετύχουμε τη σωστή γεύση», δήλωσε νωρίτερα στο Guinness World Records εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η αποστολή της δεν είναι μόνο να φτιάχνει λαχταριστά ακριβά επιδόρπια, αλλά να δημιουργεί μια γαστρονομική περιπέτεια που συνδυάζει τα ευρωπαϊκά συστατικά και τα παραδοσιακά ιαπωνικά τρόφιμα. Για τον σκοπό αυτό, έφερε τον Tadayoshi Yamada, τον επικεφαλής σεφ ενός εστιατορίου με έδρα την Οσάκα, γνωστού για τη γαλλο-ιαπωνική fusion κουζίνα του, για να καθοδηγήσει το έργο, σύμφωνα με cnn.gr.

Οδηγίες βρώσης παγωτού

Το πανάκριβο παγωτό είναι διαθέσιμο προς πώληση στην Ιαπωνία και αποστέλλεται απευθείας στους καταναλωτές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Cellato. Η δοκιμή της λιχουδιάς γίνεται με ευλαβική ακρίβεια, καθώς το Cellato ορίζει σχολαστικά βήματα, για να καθοδηγήσει τον τρόπο που πρέπει να καταναλωθεί, μόλις φτάσει στα χέρια του αγοραστή.

Οι πελάτες καθοδηγούνται να ρίξουν τη λευκή τρούφα μόλις το παγωτό μαλακώσει, πριν το ανακατέψουν με ένα χειροποίητο μεταλλικό κουτάλι που τους δίνεται μαζί με το παγωτό. Συμβουλεύεται να αφήσουν το παγωτό να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή να το βάλουν σε φούρνο μικροκυμάτων στα 500 Watt για 10 έως 20 δευτερόλεπτα, αν η υφή του είναι πολύ σκληρή.

Αν και η ομάδα των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες δεν είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το γλυκό, το Cellato προσέφερε νωρίτερα μια γευστική δοκιμή για το προσωπικό του, το οποίο περιέγραψε το κέρασμα ως «πλούσιο σε γεύση και υφή». Επιπλέον, συνέστησαν να συνδυάσουν τη γευστική δοκιμή με σάκε ή ένα γαλλικό λευκό κρασί.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Guinness World Records (@guinnessworldrecords)

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook