Έπειτα από επίμονες διεκδικήσεις της δημοτικής αρχής και άλλων φορέων θα υλοποιηθεί το έργο αναβάθμισης του Ενετικού Λιμένα Ρεθύμνου και άλλων παραλιακών χώρων, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ.

Το έργο ονομάζεται «Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση Ενετικού Λιμένα Ρεθύμνου και των παραλιακών χώρων της χερσαίας ζώνης Λιμένα Ρεθύμνου» και αφορά το τμήμα από το κτίριο «Δελφίνι» μέχρι το Ενετικό Λιμάνι. Ο προϋπολογισμός είναι 1.450.000 ευρώ και, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη του, έχει διάρκεια εκτέλεσης τους 18 μήνες.

Το σημαντικό αυτό έργο για το παραλιακό μέτωπο της πόλης του Ρεθύμνου, αφορά την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του συγκεκριμένου τμήματος της παραλιακής με έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι.

Σε δεύτερη φάση θα ξεκινήσουν παρεμβάσεις με έργα που ως βασική επιδίωξη έχουν, τη δημιουργία ενός ενοποιημένου δημόσιου χώρου που θα συνθέτει το διττό χαρακτήρα της παραλιακής ζώνης: αυτού της αστικότητας προς την πλευρά της πόλης και του πιο ελεύθερου και «φυσικού» χαρακτήρα προς την πλευρά της θάλασσας.

Μεταξύ άλλων σημαντικών παρεμβάσεων, θα είναι και αυτές για σύγχρονες παράλληλες ζώνες για τα οχήματα, ο ποδηλατόδρομος και ο πεζόδρομος. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους από πλευράς του δήμου, το συγκεκριμένο έργο έρχεται να συμπληρώσει τις προσπάθειες για την αναβάθμιση των φυσικών και πολιτιστικών πόρων και υποδομών της πόλης, κάτι που θα συμβάλει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Σύμφωνα με τη μελέτη θα υπάρξουν παρεμβάσεις αποκατάστασης στο Ενετικό Λιμάνι, ενώ παράλληλα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο σχεδιάζει επεμβάσεις στη λιμενολεκάνη, που συνιστούν αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στο Ρέθυμνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook