Δύο συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 1.550.000€ περίπου θα υπογράψει την Τετάρτη στις 12:00μ.μ. ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης. Η υπογραφή των συμβάσεων θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Θραψανού.

Πρόκειται για τα έργα «Εκθετήριο Σύγχρονης Αγγειοπλαστικής Τέχνης Θραψανού» προϋπολογισμού 1.400.000€ και «Αποπεράτωση Δημοτικού Κτίσματος στη θέση Εσταυρωμένος Θραψανού», προϋπολογισμού 150.000€.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του Εκθετηρίου Αγγειοπλαστικής Τέχνης, το έργο εντάσσεται στις προσπάθειες που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για τη διάσωση, την προβολή και τη διάδοση της τοπικής παράδοσης. Πρόκειται για το μοναδικό σε επίπεδο Κρήτης εκθετήριο χώρο για την κεραμική που θα αποτελεί παράλληλα πρότυπο σε επίπεδο Μεσογείου.

Το Θραψανό, στο οποίο χοροθετείται το κτιριακό συγκρότημα, αποτελεί τον αρχαιότερο τόπο κατασκευής των γνήσιων μινωικών πιθαριών και διαθέτει πλούσια ιστορική παράδοση στην Αγγειοπλαστική Τέχνη. Σκοπός του εκθετηρίου είναι η στέγαση των αγγειοπλαστών, η έκθεση ανάλογων εκθεμάτων, αλλά και η εκπαίδευση και ενημέρωση του ντόπιου πληθυσμού και των επισκεπτών. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα “Κρήτη-Πράσινη Ανάπτυξη”.

Σε ό,τι αφορά την αποπεράτωση Δημοτικού Κτίσματος στη θέση Εσταυρωμένος Θραψανού, με την εργολαβική σύμβαση ο Δήμος πρόκειται να αποπερατώσει διώροφο κτίσμα, συνολικής δομημένης επιφανείας 182 τ.μ.. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από ίδια έσοδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook