Δανάη Σολανάκη Δανάη
Σολανάκη

Ξεκινάει η τουριστική περίοδος στα Χανιά, αλλά ορισμένες περιοχές δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, ειδικότερα τη στιγμή που οι τουρίστες και τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα διπλασιάζουν την κίνηση στο κέντρο και τις ανάγκες χώρων πάρκινγκ.

Τη στιγμή που επικρατούν αυτές οι συνθήκες, δεν δικαιολογείται να παρακμάζει με τέτοιο τρόπο ο χώρος ανάμεσα σε δυτική τάφρο και νέα καταστήματα, η περιοχή παράλληλα στη Σκαλίδη, πρώτη κάθετη της Πειραιώς.

Η περιοχή είναι κεντρική, καθιστώντας το σημείο άμεσα αξιοποιήσιμο για την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την αποσυμφόρηση των ήδη οργανωμένων πάρκινγκ.

Παρόλο που χρησιμοποιείται από μεγάλη μερίδα ντόπιων για στάθμευση, η κατάσταση που επικρατεί στο σημείο θυμίζει τριτοκοσμική χώρα. Ο δρόμος σε ελάχιστα σημεία είναι ασφαλτοστρωμένος, οι λακκούβες και τα ραγίσματα στην άσφαλτο επικρατούν παντού, δυσκολεύοντας τόσο τα αυτοκίνητα όσο και τους επιβαίνοντες, καθώς οι πέτρες, το ανώμαλο έδαφος αλλά και οι απότομες κατηφόρες δημιουργούν ένα άκρως δύσβατο μονοπάτι. Επίσης, κατά τους μήνες του χειμώνα, με τις συχνές βροχοπτώσεις, το σημείο θυμίζει λουτρά λάσπης.

Παράλληλα, ο χώρος σε πολλά σημεία του θυμίζει χωματερή, αφού σκουπίδια και ξερά κλαδιά γεμίζουν σχεδόν όλες τις «γωνίες» του.

Θυμίζουμε, φυσικά, ότι ακόμη και το ίδιο το μέρος αποτελεί πόλο έλξης του κόσμου, καθώς φιλοξενεί την είσοδο δύο διαφορετικών καταστημάτων εστίασης, τα μαγαζιά Senso, Garage. Είναι, λοιπόν απορίας άξιο, πώς ένα τόσο κεντρικό σημείο, που συνδέει εύκολα Νέα καταστήματα, Χάληδων και δυτική τάφρο και προσφέρει χώρο για άνετη στάθμευση, να είναι τόσο «ξεχασμένο» από τους υπευθύνους του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook