Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης συνδιοργάνωσαν το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και οι δήμοι Καρπάθου και Χανίων, για τη συμπλήρωση 17 ετών από τον θάνατο κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, του ήρωα σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη, στο χώρο του μνημείου του, στο λιμάνι της Καρπάθου.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του πρωτοσύγκελου Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιου Χριστοδουλάκη ως εκπρόσωπου του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου Αμβροσίου, κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του ήρωα και τιμητικές διελεύσεις ζεύγους μαχητικών αεροσκαφών F-16 πάνω από το χώρο των εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο δήμαρχος Καρπάθου Ιωάννης Νισύριος, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο αδελφός του πεσόντα ήρωα Φίλιππος Ηλιάκης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, η έπαρχος Καρπάθου – Ηρωικής Νήσου Κάσου Καλλιόπη Νικολαΐδου, ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γεώργιου Χατζημάρκου, ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας, ο υποδιοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) υποστράτηγος Σταύρος Τζουμερκιώτης, ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη και ο αρχιεπιστολέας ΓΕΝ υποναύαρχος Γεώργιος Φλώρος ΠΝ, ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΝ αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ καθώς και συγγενείς του Κωνσταντίνου Ηλιάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook