Το Σάββατο 27 Μαΐου στις 10:00 π.μ. η τιμητική εκδήλωση στο Ταφικό Μνημείο Ηρώων Πεσόντων Μυλοποταμιτών» στου Λατζιμά

Η Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ρεθύμνης, την Κοινότητα Πρίνου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρίνου και την Ενορία Πρίνου, θα τιμήσει την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης στις 27 Μαΐου 2023, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00 π.μ. στο «Ταφικό Μνημείο Ηρώων Πεσόντων Μυλοποταμιτών» που βρίσκεται στη θέση «Λατζιμά», της Κοινότητας Πρίνου της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου.

Όπως αναφέρει η Ένωση:

«Ως Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών (πρώην Πολιτιστική Κίνηση Μυλοποταμιτών) θεωρήσαμε χρέος μας, να προβούμε στην ανέγερση του Ταφικού Μνημείου, προκειμένου να αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε εκείνους τους Μυλοποταμίτες, που με την αυτοθυσία τους προσέφεραν σε μας την Ελευθερία.

Τα μέλη της Ένωσης, όπως και πλήθος κατοίκων της επαρχίας μας, κάθε χρόνο προσέρχονται και τιμούν τους συνεπαρχιώτες τους Ήρωες.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα παραστούν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Πρόδρομος, Κληρικοί, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κομμάτων, της Περιφέρειας Κρήτης, των Δήμων και του Στρατού, οι πρέσβεις: Βρετανίας, Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, οι Αρχές του Νομού, Άγημα με την Ελληνική Σημαία και τη Μoυσική της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι Πολιτιστικών, Συνεταιριστικών και άλλων φορέων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που έχουν προγραμματιστεί στον παρακείμενο Ιερό Ναό της Παναγίας θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία πριν από την εκδήλωση.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

09.55: Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στο χώρο του Μνημείου.
Απόδοση τιμών από Τιμητικό Άγημα της Σχολής Αξιωματικών
της Ελληνικής Αστυνομίας και της Μουσικής του Σώματος.

10.00: Επιμνημόσυνη Δέηση Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρε-
θύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Πρόδρομου

10.10: Προσκλητήριο Νεκρών

10.15: Καλωσόρισμα-Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της «Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών» κ. Μανώλη Κυρίμη

10.20: Χαιρετισμοί:
-Αντιπερειφερειάρχη Ρεθύμνου κας Μαρίας Λιονή
-Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργου Μαρινάκη.

10.30: Ομιλία για τη Μάχη στο Λατζιμά κ. Μανούσος Κλάδος, Δημοσιογράφος

10.40: Κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπους: της Κυβέρνησης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Βρετανικής Πρεσβείας, της Πρεσβείας της Αυστραλίας, της Πρεσβείας της Νέας Ζηλανδίας, της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ρεθύμνου, από τους Δημάρχους: Ρεθύμνης, Μυλοποτάμου, Ανωγείων, από εκπροσώπους: Πανεπιστημίου Κρή-της, Αστυνομικών, Λιμενικών Αρχών, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Κομμάτων, Πολιτιστικών, Συνεταιριστικών και άλλων Φορέων, Συγγενών Πεσόντων και από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών.

10.50: Μαντινάδες αφιερωμένες στους Ήρωες πεσόντες του Λατζιμά Στιχουργός: κ. Γεώργιος Κιαγιάς (Σταματογιώργης)

10.55: Τήρηση σιγής 1΄. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τη Μουσική της Ελληνικής Αστυνομίας

11.00: Δεξίωση από το Δήμο Ρεθύμνης με τη συνεργασία της Κοινότητας Πρίνου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρίνου και της Ενορίας Πρίνου.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook