Η γνωριμία τους τους ξεκινά το 2014 από τους αμμόλοφους του Mui Ne, στο Βιετνάμ, όταν η Άννα Φαουστίνο είδε τον Τομ Ρότζερς να πέφτει με το κεφάλι δίπλα της. Η άτσαλη πτώση του είχε καταγραφεί στην κάμερα GoPro που είχε δέσει πάνω της, για να βιντεοσκοπήσει τον εαυτό της να κάνει έλκηθρο. Αμέσως μετά, ο Τομ, με καταγωγή από την Ουαλία, την προσέγγισε για να της μιλήσει.

Τότε, η Άννα ήταν 26 ετών και ετοιμαζόταν να επιστρέψει στις Φιλιππίνες, καθώς ολοκληρωνόταν η ετήσια ταξιδιωτική της άδεια. Από την πλευρά του, ο Τομ, 22 ετών τότε, είχε αποφοιτήσει από κολέγιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε πάρει πτυχίο στην αεροδιαστημική μηχανική. Λίγο αργότερα, έγιναν ζευγάρι. Εγκατέλειψαν τις δουλειές τους, άνοιξαν τουριστικό blog για να μπορέσουν να συνεχίσουν τα ταξίδια τους και δέκα χρόνια μετά είναι ακόμη μαζί.

Όπως αναφέρει το CNN Travel, ο Τομ και η Άννα αρραβωνιάστηκαν το 2021, σε ένα αερόστατο, που πετούσε πάνω από την Καππαδοκία. Ο Τομ γονάτισε και της έκανε έκπληξη και η Άννα δεν δίστασε να πει το «ναι». Πλέον, ετοιμάζονται να παντρευτούν στην Ελλάδα, τον Σεπτέμβριο, σε μία μικρή τελετή, που η Άννα λέει ότι θα είναι «γιορτή των εμπειριών τους».

Η ζωή τους ένα ταξίδι

Δύο ημέρες μετά τους αμμόλοφους, η Άννα και ο Τομ συναντήθηκαν στον ίδιο ξενώνα στην πόλη Νταλάτ. Η έλξη μεταξύ τους ήταν εμφανής και όπως λένε «τότε ξεκίνησε το ταξιδιωτικό μας ειδύλλιο». Ταξίδεψαν μαζί για τις επόμενες τρεις εβδομάδες σε μία μοτοσικλέτα, ενώ κατάλαβαν ότι τα γούστα τους ταίριαζαν πολύ. Λίγες εβδομάδες αργότερα, συναντήθηκαν στην Ταϊλάνδη, ενώ στη συνέχεια η Άννα επέστρεψε στην πατρίδα τους στις Φιλιππίνες. Κανένας από τους δύο δεν ήξερε αν θα ξαναβρεθούν, ωστόσο ένιωθαν ότι έρχονταν όλο και πιο κοντά.

Ο Τομ επρόκειτο να πάει στην Αυστραλία. Όμως τα σχέδιά του άλλαξαν και αποφάσισε να πάει στις Φιλιππίνες, για να βρει την καλή του. «Ένα από τα πράγματα που με έκαναν να ερωτευτώ τον Τομ ήταν ότι ήταν έτοιμος για όλα» λέει η Άννα. Τα ταξίδια τους συνεχίστηκαν, εντός της χώρας. Κι ενώ η Άννα επέστρεψε στη δουλειά της, ο Τομ δεν έδειχνε να θέλει να φύγει από τη Μανίλα.

Παρότι έκαναν σχέδια για ταξίδια, η Άννα δεν μπορούσε να τα χρηματοδοτήσει και ο Τομ δεν μπορούσε να μείνει επ’ αόριστον στις Φιλιππίνες. Όμως ήξερε ότι δεν ήθελε να φύγει χωρίς την Άννα και άρχισαν να ψάχνουν τρόπους για να πληρώσουν τα ταξίδια τους.

Η ιδέα του blog

Κάπως έτσι προέκυψε το δικό τους ταξιδιωτικό blog, Adventure in You, που ξεκίνησαν το 2015. Μάζεψαν τα πράγματά τους και έφυγαν από τις Φιλιππίνες για να ταξιδεύουν όλο τον χρόνο.

Στην αρχή το blog δεν έσκιζε, όμως προσπαθούσαν να καταλάβουν πώς θα πρέπει να το διαχειριστούν αποτελεσματικά. Τα πρώτα δύο χρόνια ήταν δύσκολα και τα χρήματα λίγα. Όμως, όπως λένε, ήταν αφοσιωμένοι τόσο στο επιχειρηματικό τους βήμα όσο και στη σχέση τους.

Κάπως έτσι τα κατάφεραν. Σε δύο χρόνια το μπλοκ ήταν κερδοφόρο. Παράλληλα, η σχέση τους έγινε πιο ισχυρή, καθώς η εργασιακή ηθική και των δύο ταίριαξε και απέκτησαν μεγαλύτερο σεβασμό ο ένας για τον άλλο.

Ταξίδια σε πάνω από 50 χώρες

Δέκα χρόνια μετά, η Άννα και ο Τομ συνεχίζουν να ταξιδεύουν, ενώ έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες. Μεταξύ άλλων έχουν κάνει πεζοπορία στο Μάτσου Πίτσου, έχουν κατασκηνώσει σε βάση στο Έβερεστ και έχουν οδηγήσει τροχόσπιτο στους χιονισμένους δρόμους της Ισλανδίας.

Το Adventure in You συνεχίζει να υπάρχει, αλλά η Άννα και ο Τομ λένε ότι δεν είναι πλέον τα πρόσωπα του blog, αφού αποφάσισαν ότι δεν ήθελαν να γίνουν influencer. Όμως, εμφανίζονται τακτικά και η Άννα δημοσιεύει φωτογραφίες τους στον λογαριασμό της στο Instagram.

Το ζευγάρι δεν ξέρει τι θα κάνει μετά τον γάμο τους στην Ελλάδα. Όμως εκτιμούν ότι ακόμη κι αν εγκατασταθούν σε ένα μέρος, πάντα θα σχεδιάζουν τα μελλοντικά τους ταξίδια, ενώ πλέον έχουν μάθει να βιώνουν μαζί τις εμπειρίες τους.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook