Οι χώρες της Ευρωζώνης ενέκριναν επισήμως την Τετάρτη το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 130 δισ. ευρώ, έως το 2014, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ.

«Τα κράτη της Ευρωζώνης ενέκριναν σήμερα επισήμως το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα. Όλες οι προαπαιτούμενες διαδικασίες σε εθνικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο έχουν ολοκληρωθεί» σημείωσε.

Επίσης, είπε πως τα κράτη της Ευρωζώνης εξουσιοδότησαν τον EFSF (Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) να αποδεσμεύσει την πρώτη δόση ύψους 39,4 δισ. ευρώ, η οποία θα καταβληθεί σε αρκετές δόσεις.

«Το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας είναι μία μοναδική ευκαιρία που η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να συνεχίσουν να δείχνουν τη δέσμευσή τους και να συνεχίσουν την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στον τομέα του προϋπολογισμού, της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα βοήιθειας» τόνισε.

«Αυτό θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να επιστρέψει σε ένα βιώσιμο δρόμο, που είναι προς ρο συμφέρον όλων», κατέληξε.

Η επίσημη ολοκλήρωση της διαδικασίας για το νέο πακέτο βοήθειας στη σημερινή συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup ακολούθησε την πολιτική συμφωνία που υπήρξε στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook