Μπορεί για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Πλατανιάς να ανέβηκε στη κορυφή της FL2, ωστόσο δεν κατάφερε να χαρεί όσο θα ήθελε το γεγονός. Ο Βύζας χάλασε το ερυθρόλευκη γιορτή υποχρεώνοντας τον Πλατανιά σε ισοπαλία 1-1στο Μάλεμε, που έβαλε «στοπ» στο εντός έδρας νικηφόρο σερί του που κράταγε από τις 21 Νοεμβρίου. Ακόμα και έτσι όμως η Χανιώτικη ομάδα ανέβηκε στη κορυφή της βαθμολογίας εκμεταλλευόμενη την ήττα της Κορίνθου στα Ψαχνά.

Ο Πλατανιάς προηγήθηκε με τον Μιρτσέτα στο 22’, αλλά στο 79’ μετά από ολέθριο λάθος του Γεωργόπουλο που υποχρέωσε τον Λιούρδη να παραχωρήσει πέναλτι στον Ανδρέα Γεωργακόπουλο, ο Στρατάκης παραβίασε μετά από 684 λεπτά την εστία του Πλατανιά στο Μάλεμε διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Οι γηπεδούχοι –οι οποίοι είχαν τη στήριξη 400 οπαδών τους, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες- ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα και έχοντας τον αέρα με το μέρος τους πίεσαν από την αρχή. Μετά από τις πρώτες προειδοποιητικές βολές από Πιτσόκο και Κατσικοκέρη, στο 22’ ο Μιρτσέτα με το τρίτο φετινό του γκολ άνοιξε το σκορ. Οι παίκτες του Βύζαντα βγήκαν αμέσως μπροστά για να ισοφαρίσουν και λίγο έλλειψε να τα καταφέρουν στο 24’ αλλά ο Λιούρδης σώθηκε από το αριστερό του δοκάρι όταν ο Γκούμας πλάσαρε και η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς ήταν μοιρασμένο χωρίς ευκαιρίες.
Τελικά στο 78’ ο Βύζας κέρδισε πέναλτι. Ο Γεωργόπουλος δεν έδιωξε την μπάλα, ο νεοεισελθόν Ανδρέας Γεωργακόπουλος μπήκε στη φάση και ανατράπηκε από τον Λιούρδη. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Στρατάκης ο οποίος δεν έκανε λάθος και ισοφάρισε (1-1).

Στο 83’ ο Μπαξεβάνης έχασε την ευκαιρία να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στον Πλατανιά, όταν προ κενής εστίας σούταρε παράλληλα με το τέρμα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Σταυριανός έδιωξε εντυπωσιακά σουτ του Μιρτσέτα. Η τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν και πάλι για τους γηπεδούχους, με τον Παληγεώργο να μην μπορεί να σκοράρει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος του αγώνα υπήρξε μία ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, ενώ παίκτες του Βύζαντα έσπασαν κάποια τζάμια στα αποδυτήρια.

Πλατανιάς: Λιούρδης, Αθανασιάδης, Κατρανίτσας (78’ Μαζιώτης), Τζανής, Παληγεώργος, Πότσι (80’ Μπαξεβάνης), Μουνάφο, Μιρτσέτα, Κατσικοκέρης, Πιτσόκος, Μαρτσάκης (61’ Γεωργόπουλος).

Βύζας Μεγάρων: Σταυριανός, Ανδρίκος, Γκούμας, Σκαφτούρος, Ευαγγελάτος (68’ Γεωργακόπουλος Α.), Ρωμαΐδης, Νταντάμης (85’ Μανωλιάδης), Μωυσίδης, Αρκουμάνης, Γεωργακόπουλος Θ., Στρατάκης (93’ Μπαγδάτογλου).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook