Η πλήρης αβεβαιότητα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό εν όψει και των επερχόμενων εκλογών, έχει μεταφερθεί και στην Ελληνική Αστυνομία, εν όψει των κρίσεων, ασχέτως με το αν θα μεταφερθούν για μετά τις εκλογές.

Γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα, μου είπαν πως αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη ένας ανηλεής «πόλεμος» και στην ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης , με επιλεγμένη παραπληροφόρηση και διαρροές οι οποίες στοχεύουν στην θέση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης και όχι μόνο.

Έτσι εξηγείται και η παραπληροφόρηση στα Αθηναικά ΜΜΕ για αύξηση κατά 700 !!! της εγκληματικότητας στην Κρήτη, κάτι που προκάλεσε την απάντηση της ΓΑΔΚ με την δημοσιοποίηση των πραγματικών στοιχείων.

Όμως φαίνεται πως αυτό ήταν η κορυφή του παγόβουνου γιατί οι επιλεγμένες διαρροές αφορούν και «μικρότερες» ειδήσεις για την εγκληματικότητα με απώτερο σκοπό να προκαλέσουν εμπόδια στην προανακριτική διαδικασία και στις αστυνομικές έρευνες.

Ο «πόλεμος των αξιωματικών» που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει προκαλέσει την οργή πολλών στελεχών της ΕΛΑΣ στην Κρήτη οι οποίοι εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή τον οποίο χαρακτηρίζουν ως μάχιμο και όχι γραφειοκράτη στρατηγό.

Μάλιστα, όπως τονίζουν – με τις κατευθύνσεις και την καλή συνεργασία του με τους επίσης μάχιμους επιτελείς – παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή – έχει καταφέρει να συγκρατηθεί η αύξηση της εγκληματικότητας στο 10-20%, κάτι για το οποίο φαίνεται να αδιαφορούν παντελώς οι εποφθαλμιούντες τις σχετικές \”καρέκλες\”.

Ναπ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook