Υπό το φόβο να μεταφερθούν στους αγωνιστικούς χώρους τα επεισόδια μεταξύ σλαβομακεδόνων και αλβανόφωνων νεαρών που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της ΠΓΔΜ ανέβαλε το ντέρμπι μεταξύ των ομάδων Σκέντιγια από το Τέτοβο και Βαρντάρ Σκοπίων, ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα, Πέμπτη, στο γήπεδο της πρώτης.

Παράλληλα, αναβλήθηκαν και όλοι οι αγώνες της επόμενης αγωνιστικής που ήταν προγραμματισμένοι για το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Τις προηγούμενες ημέρες συνελήφθη από την αστυνομία ο αρχηγός των οπαδών της Σκέντιγια για συμμετοχή σε διεθνοτικό επεισόδιο στο Τέτοβο. Οι οπαδοί της ομάδας αυτής, οι οποίοι είναι Αλβανοί από το Τέτοβο, απείλησαν ότι εάν δεν αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο αρχηγός τους, τότε θα προκαλέσουν επεισόδια στον αγώνα με την Βαρντάρ, η οποία είναι η μεγαλύτερη σλαβομακεδονική ομάδα.

Τουλάχιστον είκοσι επεισόδια μεταξύ νεαρών σλαβομακεδόνων και αλβανόφωνων συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες, κυρίως στα Σκόπια και στο Τέτοβο, τα οποία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είχαν διεθνοτικό υπόβαθρο και καταγράφηκαν στον απόηχο των γεγονότων στο Γκόστιβαρ, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, με τη δολοφονία δύο νεαρών Αλβανών από σλαβομακεδόνα αστυνομικό.

Ωστόσο, τις τελευταίες τρεις ημέρες παρατηρείται αποκλιμάκωση της έντασης γενικότερα και τα επεισόδια έχουν σχεδόν εκλείψει.