Την κήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012, από τις 6 το πρωί, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ναυτιλίας έχει έρθει ήδη σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα της συνομοσπονδίας των ναυτικών Γιάννη Χαλά και ζητεί συνάντηση με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, προκειμένου να υπάρξει διάλογος για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.

Από την απεργία των ναυτεργατών αναμένεται να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στις τροφοδοσίες των νησιών.

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι αγρότες της Κρήτης μετά και την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Μαρτίου, όπως αποφασίστηκε σε ειδική συνεδρίαση σήμερα.

Ήδη στον αγροτικό κόσμο του νησιού και κυρίως από Ιεράπετρα και Τυμπάκι έχει προκληθεί αναστάτωση καθώς η παρεμπόδιση μεταφοράς προϊόντων,θα επιφέρει αναπόφευκτα τεράστια οικονομική ζημιά.
Μάλιστα δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να έχουμε την αντίδραση των αγροτών.

Η ΠΝΟ έχει ήδη αποστείλει τα εξώδικα στους αρμόδιους φορείς για την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων και ζητά να παραμείνει αυτοτελής ο Οίκος Ναύτου, μετά την ένταξή του στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από τις αρχές Απριλίου, να μη προχωρήσει η επιχειρούμενη κατάργηση του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) και η υπαγωγή του στον ΟΑΕΔ, να μην περικοπούν οι συντάξεις του ΝΑΤ, καθώς και να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2012.