Είναι πολύ γνωστό το υψηλό επίπεδο στο οποίο η γερμανική φίρμα εξελίσσει όλα τα προϊόντα της. Κάτι ανάλογο προκύπτει και από τον τελευταίας τεχνολογίας εξομοιωτή της που βρίσκεται στο Sindelfingen της Γερμανίας, ο οποίος αποτελεί την καλύτερη εφαρμογή του είδους στον αυτοκινητιστικό κόσμο!

Ο νέος εξομοιωτής που χρησιμοποιεί η Mercedes για την εξέλιξη των οχημάτων της είναι πραγματικά ένα κόσμημα. Βρίσκεται στο κέντρο εξέλιξης της φίρμας στο Sindelfingen της Γερμανίας, και ο στόχος του είναι να μειώνει σημαντικά τους χρόνους εξέλιξης στην οδική συμπεριφορά των οχημάτων καθώς και των ηλεκτρονικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται σε αυτά.

Η εταιρεία λέει ότι η εν λόγω δημιουργία είναι η πιο σύγχρονη στον αυτοκινητιστικό κόσμο, ενώ μερικές από τις τεχνικές προδιαγραφές της είναι: η δυνατότητα κίνησης του κλωβού κατά 12 μέτρα εγκάρσια (εξομοιώνοντας έτσι την αλλαγή σε δύο λωρίδες), η ανάπτυξη της μέγιστης ταχύτητας των 36 χ.α.ω., η δυνατότητα απεικόνισης ρεαλιστικών συνθηκών κατά 360 μοίρες (κτίρια, φανάρια, κίνηση άλλων οχημάτων, πεζοί κ.λ.π.), και ο υπολογισμός κάθε κίνησης του οδηγού κατά 1.000 φορές το δευτερόλεπτο!

Το τελευταίο στοιχείο μάλιστα είναι αυτό που σε συνδυασμό με τα «έξι πόδια» στα οποία στηρίζεται ο κλωβός, δίνει τη δυνατότητα κλίσεων του αμαξώματος αντίστοιχων με αυτών που προκαλούνται σε ρεαλιστικές συνθήκες (επιτάχυνση, φρενάρισμα, στροφές κ.λ.π.).

 

autotriti.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook