Ένα ακόμη επεισόδιο στο εθνικό δράμα του Βελγίου εκτυλίχθηκε σήμερα, με τις σορούς των 28 θυμάτων του τροχαίου δυστυχήματος στην Ελβετία, να επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη, με αεροσκάφη C-130 του βελγικού στρατού.

Λίγες ώρες νωρίτερα, οκτώ από τα 24 παιδιά που τραυματίσθηκαν στο δυστύχημα στη σήραγγα της Σιέρ γύρισαν αεροπορικώς στην πατρίδα και στη συνέχεια επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Στο πλαίσιο της ημέρας εθνικού πένθους, όπως κηρύχθηκε η σημερινή, σε όλη τη βελγική επικράτεια τηρήθηκε στις 12:00 (ώρα Ελλάδος) ενός λεπτού σιγή, κατά τη διάρκεια του οποίου σίγησαν όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και τα τηλεοπτικά δίκτυα και ήχησαν οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της χώρας.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη χώρα που τη φιλοξενεί.

Στην Ολλανδία, από την οποία προέρχονται έξι από τα 22 παιδιά που σκοτώθηκαν, οι σημαίες των κυβερνητικών κτιρίων κυματίζουν μεσίστιες.

Τα σχολεία του Χέβερλε (κεντρικό Βέλγιο) και του Λόμελ (βορειοανατολικό Βέλγιο) μετατράπηκαν σε τόπους προσκυνήματος, με λουλούδια, κεριά, ζωγραφιές και μπαλόνια κατά μήκος των εξωτερικών τοίχων…

Το νέο στοιχείο στην τραγωδία είναι ότι ένα από τα θύματα προέρχεται από τη Βρετανία. Πρόκειται για τον 11χρονο γιο ενός τραπεζίτη, που σπούδαζε στη σχολή St Lambertus της πόλης Χέβερλε. Οι γονείς του Σεμπάστιαν Μπόουλς, Έντουαρντ και Αν, πέταξαν στις Βρυξέλλες το βράδυ της Πέμπτης, αφού προηγουμένως αναγνώρισαν το πτώμα του γιου τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook