Διήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο του θανάτου του Ελευθερίου Βενιζέλου θα πραγματοποιηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, αύριο Κυριακή 18 Μαρτίου 2012, στις 11 το πρωί, πραγματοποιείται στους Τάφους των Βενιζέλων, στον Προφήτη Ηλία Χανίων το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου & Σοφοκλή Βενιζέλου.

Στο μνημόσυνο, που συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», ομιλητής θα είναι ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιάννης Δεκαβάλλας. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι συνδιοργανωτές.

Πριν από το μνημόσυνο θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας & Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνού.

Σήμερα Σάββατο 17 Μαρτίου, στις 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Μεγάρου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης, στη Χαλέπα, θα γίνουν οι απονομές των βραβείων του Ι΄ Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, που οργανώνει κάθε χρόνο το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων.

Θα γίνει επίσης αναφορά στην ιστορία της Οικίας και στο έργο «Ανακαίνιση οικίας – μουσείου Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων» από τις Ζωή Μητσοτάκη, και Χαρά Αποστολάκη.

Θα ακολουθήσει η απονομή των τριών Βραβείων του φετινού Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου που είχε θέμα τη σημασία της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο και απευθυνόταν στους μαθητές της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων όλης της χώρας.

Τα βραβεία συνοδεύονται από χρηματικά ποσά και απονέμονται στους:

▪ Α΄ βραβείο, Ευθυμία Τσαβδάρη, 1ο Γυμνάσιο Άνω Τούμπας, Θεσσαλονίκη
▪ Β΄ βραβείο, Δημήτριος Σπυριδάκης, 2ο Γυμνάσιο Σητείας, Λασίθι
▪ Γ΄ βραβείο, Ευφροσύνη Καραντώνη, 4ο Γυμνάσιο Λαμίας

Χορηγοί των μαθητικών βραβείων είναι και φέτος οι μεγάλοι ευεργέτες, εταίροι και χορηγοί του Ιδρύματος Εμμανουήλ Εμμ. Μιχαηλάκης και Δαμασκηνή Εμμ. Μιχαηλάκη.

Τέλος, εταίροι του Ιδρύματος θα αναγορευτούν:

– το Ίδρυμα Αναστασίου Κουταβά που θα εκπροσωπείται από την Πρόεδρό του, Φαλή Βογιατζάκη και
– ο Dr. Νικόλαος Πετρουλάκης, Σύμβουλος ε.τ. του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook