Η οργή, η αποστροφή, αλλά και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τις πολιτικές επιλογές δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, καθώς χθες ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γιουχαΐστηκε από δύο φοιτήτριες, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Vapan», κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δύο νεαρές σηκώθηκαν από τη θέση και επιτέθηκαν φραστικά κατά του Ερντογάν, φωνάζοντας συνθήματα κατά των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνησή του.

Τις απομάκρυναν άρον άρον

Ωστόσο, η αντίδραση των ανδρών της Ασφαλείας του Τούρκου πρωθυπουργού χαρακτηρίστηκε υπερβολική, αφού έσπευσαν να τις ακινητοποιήσουν και να τις οδηγήσουν εκτός της αίθουσας… δεμένες «χειροπόδαρα». Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν ύψωνε τον τόνο της φωνής του, κάνοντας λόγο για προβοκατόρικη κίνηση. «Δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους προβοκατόρικες κινήσεις είναι αυτές» είπε χαρακτηριστικά.

Στο τέλος της ομιλίας, ο Ερντογάν συνάντησε τις φοιτήτριες, συνομίλησε μαζί τους και έβγαλαν σε φιλικό κλίμα κοινές φωτογραφίες.

Στον δρόμο που χάραξαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Humboldt της Γερμανίας

Η πρόσφατη περίπτωση που σημειώθηκε κατά του πρωθυπουργού της Τουρκίας θυμίζει τόσο τη φραστική επίθεση από φοιτητές κατά τη διάρκεια της ομιλίας Παπανδρέου στο πανεπιστήμιο του Humboldt της Γερμανίας όσο και τα γιουχαΐσματα κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, στο Παρίσι.

zougla.gr

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook