Η Ένωση Άθεων διαμαρτύρεται για τη συνεχιζόμενη αδιαφορία του κράτους στο αίτημα μεγάλου αριθμού πολιτών οι οποίοι επιθυμούν να ορίσουν οι ίδιοι πώς θα διατεθεί το σώμα τους μετά το θάνατό τους.

Όπως υποστηρίζουν, τα «περιβαλλοντικά προβλήματα» που επινοήθηκαν για να στηρίξουν την αποτροπή της εγκατάστασης αποτεφρωτηρίου νεκρών στα Μεσόγεια είναι προσχηματικά και διατυπώθηκαν για να αποτρέψουν τους πολίτες από την διεκδίκηση ενός αυτονόητου ανθρώπινου δικαιώματος και να προστατεύσουν τη διαχρονική εμπορευματοποίηση του θανάτου από την θρησκεία και τους λειτουργούς της. 

Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της" καύσης", το έργο όχι μόνο δεν θα είχε κόστος για τη χώρα μας, αλλά αφενός θα απέφερε σημαντικά έσοδα τα οποία σήμερα διοχετεύονται σε γειτονικές χώρες που παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες, αφετέρου θα ανακούφιζε οικονομικά τους πολίτες, δεδομένου ότι η αποτέφρωση έχει κόστος ως και 20% τους αντίστοιχου της ταφής.

Η ένωση Αθέων ζητά από την κυβέρνηση να παρέμβει και να επιβάλει τη δημιουργία με ταχείες διαδικασίες τουλάχιστον 2 αποτεφρωτήρων νεκρών στην Ελλάδα - ένα στην Αττική και ένα στο νομό Θεσ/νίκης.

protothema.gr