Ανάστατη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα στο Ρέθυμνο καθώς την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι διατάχτηκε ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος διευθύντριας σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης, που κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων.

Τα δημοσιεύματα στον  τοπικό τύπο έσκασαν σαν βόμβα στην κοινωνία του Ρεθύμνου ωστόσο η «ύποπτη» συμπεριφορά της εκπαιδευτικού εδώ και αρκετό καιρό είχε προκαλέσει αντιδράσεις τόσο των καθηγητών όσο και των γονέων.

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕΡ κ. Χρήστος Σουρουλής,

\”στα γραφεία της Ένωσης είχαν φτάσει αρκετές φορές καταγγελίες και παράπονα εκπαιδευτικών για τη συμπεριφορά της Διευθύντριας, που επιεικώς μπορεί να χαρακτηριστεί ως μη πρέπουσα, σε ένα σχολείο μάλιστα που είναι το πιο ευαίσθητο της πόλης, καθώς είναι σχολείο για άτομα με ειδικές ανάγκες\”

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Σουρουλής ο Σύλλογος των καθηγητών στο συγκεκριμένο σχολείο είχε θέσει ζήτημα κατάχρησης της εμπιστοσύνης από μέρους της Διευθύντριας καταθέτοντας μάλιστα και μια πολύ σημαντική κατηγορία σε βάρος της.

Συγκεκριμένα καθηγητές ανέφεραν ότι η Διευθύντρια χωρίς την έγκρισή τους είχε λάβει τις υπογραφές τους και τις είχε χρησιμοποιήσει για να παρουσιάσει ως μέλη σε σωματείο επιχείρησης που διαθέτει,  καθηγητές του σχολείου.

Πρόκειται για επιχείρηση ιδιωτικής κατασκήνωσης για παιδιά, ιδιοκτησίας της Διευθύντριας  ενώ εκφράζονται φόβοι ότι χρήματα που προορίζονταν για το σχολείο εκείνη τα διοχέτευε στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Η καταγγελία του Συλλόγου των Καθηγητών αποτέλεσε το έναυσμα για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της δράσης της συγκεκριμένης καθηγήτριας και να ξεκινήσουν οι έρευνες της υπόθεσης από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που οδήγησαν στην απόφαση για άσκηση ΕΔΕ σε βάρος της.

Την Παρασκευή μάλιστα έγινε γνωστό  ότι ο Δήμος προχωράει σε έρευνα για να ελέγξει την τύχη των χρημάτων που έδινε για τις ανάγκες του σχολείου και στα οποία είχε πρόσβαση η Διευθύντρια.

Flashnews.gr/ Ελένη Ζουμαδάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook