Οι μαζικές τοποθετήσεις στον τραπεζικό κλάδο οδηγούν υψηλότερα το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, καθώς η αγορά «ζυγίζει» τις επιπτώσεις από το «κούρεμα» των ομολόγων και την έρευνα της Blackrock στα δανειακά χαρτοφυλάκια.

Στις 15:45 ο γενικός δείκτης ήταν υψηλότερα κατά 1,7% στις 777,60 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 41 εκατ. ευρώ περίπου. Υψηλό της συνεδρίασης είναι οι 780,81 μονάδες.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στον τραπεζικό κλάδο μετά τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ότι οι ελληνικές τράπεζες ίσως μη χρειαστούν ολόκληρο το ποσό που έχει προβλεφθεί για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Ο κ. Προβόπουλος δήλωσε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα ίσως μην χρειαστεί ολόκληρο το ποσό των 50 δισ. ευρώ που προβλέπονται στο πακέτο στήριξης για την κεφαλαιακή τους ενίσχυση, μετά τις απώλειες του PSI και ενόψει των νέων προβλέψεων που θα κληθούν να σχηματίσουν μετά την έκθεση της Blackrock για τα επισφαλή τους δάνεια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 2,56%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχυόταν κατά 1,33% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν υψηλότερα κατά 0,25%.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών κατέγραφε κέρδη 4,70%.

Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 85 ήταν σε θετικό έδαφος, 47 σε αρνητικό, ενώ 26 παρέμειναν αμετάβλητες.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν μεικτές τάσεις, ενώ πτωτικές τάσεις στο άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.

Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 υποχωρούσε κατά 0,36%, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 0,69%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωνε πτώση 0,57%.

Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε κέρδη 0,58% και στην Ιταλία 0,08%.

Στις ασιατικές αγορές, τέλος, επικράτησαν κυρίως ανοδικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 τερμάτισε τη συνεδρίαση στις 10.141,99 μονάδες με κέρδη 0,12%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook