Από την μια η μεγάλη θέληση του να παίξει στο παιχνίδι και από την άλλη η ραγδαία βελτίωση που παρουσιάστηκε στον τραυματισμό του έφεραν τα χαρμόσυνα νέα για τον Πολυχρόνη Βεζυρίδη που θα είναι αυτός που θα υπερασπιστεί την εστία του ΟΦΗ στο ματς Κυπέλλου της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο 37χρονος τερματοφύλακας ξεπέρασε σε χρόνο ρεκόρ την θλάση στον δικέφαλο που αποκόμισε από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο και έδωσε κανονικά το παρών στην προπόνηση της Δευτέρας δείχνοντας ότι είναι απόλυτα έτοιμος για το μεγάλο ματς της Τετάρτης.

Άλλωστε όπως τόνιζε και στο περιβάλλον του ο Βεζυρίδης θα έπαιζε ακόμη και με ένεση αν δεν ήταν 100% έτοιμος καθώς δεν ήθελε με τίποτα να χάσει αυτό το παιχνίδι.

«Είμαι έτοιμος. Σήμερα γυμνάσθηκα κανονικά. Έχουν εξαφανισθεί οι ενοχλήσεις και φυσικά θέλω να αγωνισθώ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για όλους που είμαστε στον ΟΦΗ. Είναι ο ημιτελικός του κυπέλλου Ελλάδας. Θέλουμε να πάμε στο τελικό. Γιατί να το κρύψουμε; Ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι εύκολο, όμως είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε το καλύτερο μας εαυτό στα «δύο ημίχρονα» που έχουμε στην ημιτελική φάση» δήλωσε ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης στο επίσημο σαϊτ της ομάδας.

Για το αν επηρεαστεί ο ΟΦΗ από την ήττα από τον Άρη στο ματς με τον Ολυμπιακό :

«Κανέναν, δεν ικανοποιεί η ήττα. Ο αγώνας με τον Άρη ανήκει στο παρελθόν. Στο μυαλό μας είναι το επόμενο παιχνίδι. Όπως ανέφερα έχουμε ένα ιστορικής σημασίας αγώνα για μας.»

Για το τι θα πρέπει να προσέξει περισσότερο ο ΟΦΗ στο «Γ. Καραϊσκάκης» :

«Ο αντίπαλος μας είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση κι αυτό δεν αμφισβητείται. Εμείς θα πρέπει να έχουμε πολύ καλή συγκέντρωση και να περιορίσουμε τα όποια λάθη. Έχουμε αντίπαλο μια ομάδα που από μηδέν ευκαιρίες μπορεί να σκοράρει εάν κάνεις το λάθος. Συγχρόνως στις όποιες επιθετικές προσπάθειες θα κάνουμε πρέπει οπωσδήποτε να σκοράρουμε. Θεωρώ ότι έχει μεγάλη σημασία να σκοράρουμε. Παίρνοντας ένα θετικό αποτέλεσμα πιστεύω ότι στην έδρα μας με τη βοήθεια των φιλάθλων μας μπορούμε να διεκδικήσουμε τη πρόκριση και να χαρίσουμε στο κόσμο τη μεγάλη χαρά που περιμένει.»

Για το αν σκέφτονται τώρα πέρα από το ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και την αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό :

«Όχι. Σήμερα δεν ασχολούμαστε με το πρωτάθλημα. Μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό θα ασχοληθούμε πάλι με το πρωτάθλημα.»

Τέλος ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ δεν άφησε ασχολίαστα και τα όσα έγιναν στο ντέρμπι των «αιωνίων» λέγοντας :

«Δεν περίμενα ότι δεν θα τελείωνε ο αγώνας. Δυστυχώς τέτοιες ενέργειες δυσφημούν το ποδόσφαιρο και ολόκληρη τη χώρα. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Θα πρέπει επιτέλους αυτοί οι ολίγοι να καταλάβουν ότι δεν έχουν θέσει στο ποδόσφαιρο τέτοιες ενέργειες. Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου δεν συμφωνεί με τέτοιες ενέργειες. Το ποδόσφαιρο είναι υπόθεση όλων και πρέπει να το προστατέψουμε.»

Διαφορετική ενδεκάδα στο Κύπελλο

Σχετικά με τα πλάνα του Νίκου Αναστόπουλου για την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν τουλάχιστον έξι αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος με τον Άρη.

Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Βεζυρίδης , στο δεξί άκρο της άμυνας ο Μπούρμπος , στο αριστερό ο Πίτσος και στα στόπερ οι Ταυλαρίδης και Γεωργίου. Από εκεί και πέρα στη μεσαία γραμμή θα παίξουν στα αμυντικά χαφ σίγουρα ο Βερόν με τον Κάλαϊτζιτς με τον Ζόρντι Λόπεθ να έχει το προβάδισμα έναντι του Χόρχε Λόπεθ να ξεκινήσει σε ρόλο οργανωτή. Όσο για την επίθεση δεξιά θα είναι ο ξεκούραστος Σίσιτς (έπαιξε μόλις 10 λεπτά με τον Άρη), αριστερά ο Παπουλής και στην κορυφή ο Μάντζιος που αγωνίστηκε για 30 λεπτά στη Θεσσαλονίκη.

Η προετοιμασία του ΟΦΗ για το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό θα ολοκληρωθεί με προπόνηση που θα κάνει η κρητική ομάδα την Τρίτη στις 4.30 μ.μ στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο και εν συνεχεία θα πετάξει για Αθήνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook