Η Λίντι Ίνγκλαντ, η πρώην δεσμοφύλακας που βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου της φυλακής \’Αμπου Γράιμπ του Ιράκ το 2004, αμαυρώνοντας την εικόνα των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ότι δεν αισθάνεται κανενός είδους συμπόνοια για τα θύματά της.

Η 29χρονη Ίνγκλαντ, που αποτάχθηκε από το στρατό αφού καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών για τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλε Ιρακινούς κρατουμένους, έδωσε συνέντευξη στην ιντερνετική εφημερίδα The Daily λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία 16 Αφγανών πολιτών από έναν Αμερικανό στρατιώτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το γεγονός αυτό μπορεί να έχει στο Αφγανιστάν τις ίδιες συνέπειες που είχε και το σκάνδαλο \’Αμπου Γράιμπ στον πόλεμο του Ιράκ.

Στη συνέντευξη αυτή η Ίνγκλαντ, που είναι άνεργη, ανύπαντρη μητέρα και ζει με τους γονείς της στη Δυτική Βιρτζίνια, εμφανίζεται πικραμένη και χωρίς καμία τύψη για τις πράξεις της.

\”Δεν ήταν αθώοι. Προσπαθούσαν να μας σκοτώσουν και θέλουν να τους ζητήσουμε συγγνώμη; Είναι σαν να ζητάω συγγνώμη από τον εχθρό\”, τόνισε, αναφερόμενη στους Ιρακινούς κρατουμένους.

Το 2004, η φωτογραφία της 22χρονης τότε στρατιωτίνας που χαμογελούσε μπροστά σε έναν γυμνό Ιρακινό δεμένο με λαιμαριά, είχε κάνει το γύρο του κόσμου.

Σε άλλες φωτογραφίες εικονιζόταν ανέκφραστη μαζί με κρατούμενους που τους απειλούσαν σκύλοι ή στοιβαγμένους τον ένα πάνω στον άλλο, σαν αντικείμενα.

Ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους είχε παραδεχτεί ότι το σκάνδαλο αυτό \”ντρόπιασε\” τις ΗΠΑ και αποτέλεσε \”το μεγαλύτερο λάθος\” των Αμερικανών στο Ιράκ.

Η Ίνγκλαντ, που δηλώνει ότι της λείπει ο στρατός, είπε ότι έχει στείλει παντού το βιογραφικό της για να βρει δουλειά αλλά δεν της προσλαμβάνουν ούτε τα φαστ-φουντ, λόγω του ποινικού της μητρώου.

Η μοναδική μεταμέλεια που εξέφρασε για τις φωτογραφίες του \’Αμπου Γράιμπ αφορά το θάνατο Αμερικανών σε αντίποινα.

\”Σκέφτομαι συνέχεια αυτούς τους θανάτους που προκάλεσα εμμέσως. Χάσαμε άνδρες επειδή εγώ εμφανίστηκα σε μια φωτογραφία\”, φέρεται να είπε στη συνέντευξή της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook