Αυστραλοί και Έλληνες προγραμματίζουν συγκεντρώσεις, την Παρασκευή, έξω από τα ελληνικά προξενεία της Μελβούρνης, του Σίδνεϊ και της Αδελαίδας για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό.

Η συγκέντρωση, στις δώδεκα το μεσημέρι, θα γίνει για να επιδοθεί «μαζικά» το «ψήφισμα αλληλεγγύης» στα ελληνικά προξενεία.

Ειδικότερα, εκπρόσωποι της ομογένειας και συνδικαλιστές από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα στην Αυστραλία, προωθούν αυτή την κοινή δήλωση για στήριξη των δικαιωμάτων των Ελλήνων εργατών και των ευρέων στρωμάτων του ελληνικού λαού.

Στο μεταξύ, σε άρθρο της η εφημερίδα The Sydney Morning Herald αναφέρει ότι «έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των Ελλήνων, οι οποίοι, εξαιτίας της οικονομικής απόγνωσης, μεταναστεύουν στην Αυστραλία ως εξειδικευμένοι επαγγελματίες ή για οικογενειακούς λόγους».

Τα επίσημα στοιχεία, τα οποία επικαλείται η εφημερίδα, αποκαλύπτουν ότι η «κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας οδήγησε την προηγούμενη χρονιά 831 Αυστραλούς υπηκόους, που διαβιούσαν στην Ελλάδα, να επιστρέψουν στην Αυστραλία», ενώ οι ελληνικές κοινότητες «κατακλύζονται από τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα απεγνωσμένων Ελλήνων που επιθυμούν να μεταναστεύσουν και ενημερώνονται ότι η τουριστική βίζα απαγορεύει στους επισκέπτες τη δυνατότητα εργασίας, ενώ ακόμα και η βίζα για οικογενειακή επανένωση αργεί πλέον να εγκριθεί».