Θετικά ήταν τα αποτελέσματα από την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Κρουαζιέρας «Cruise Shipping Miami 2012» που πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι των ΗΠΑ από 12 έως 15 Μαρτίου.

Με στόχο την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στο νησί και την διαφήμιση-προώθηση της Κρήτης ως ενιαίου τουριστικού προορισμού, έγιναν σημαντικές επαφές με πράκτορες και εταιρείες κρουαζιέρας από όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο παρουσίασης τονίστηκε ότι το νησί μας διαθέτει όλες τις κατάλληλες λιμενικές υποδομές για την υποδοχή κρουαζιερόπλοιων.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας κρουαζιέρας «Disney» εξέφρασαν στα στελέχη της Κρητικής αποστολής, ότι θα εξετάσουν σοβαρά την προοπτική να εντάξουν δρομολόγια στην Μεσόγειο με τελικό προορισμό τα λιμάνια της Κρήτης.

Παράλληλα υπήρξαν συναντήσεις και με δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της θαλάσσιας κρουαζιέρας.

Αξίζει να επισημανθεί τέλος ότι οι Αμερικανοί τουρίστες τα τελευταία χρόνια προτιμούν να κάνουν τις διακοπές τους με κρουαζιέρα και όχι με την χρήση αεροπλάνου.

Να σημειωθεί ότι από την Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν η περιφερειακή σύμβουλος Βιργινία Μανασάκη, από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Μπράς, και από το Λιμενικό Ταμείο Σούδας-Χανίων ο προϊστάμενος Γιώργος Πρωιμάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook