Δεκαεπτά ανακοινώσεις και προκηρύξεις των Ερυθρών Ταξιαρχιών, οι οποίες χρονολογούνται από το 1974 μέχρι το 1978, πρόκειται να δημοπρατηθούν στο Μιλάνο στις 27 Μαρτίου.

Το σημαντικότερο από τα κείμενα που δημοπρατούνται θεωρείται εκείνο της 15ης Απριλίου 1978 ,με το οποίο οι Ερυθρές Ταξιαρχίες έκαναν γνωστό ότι μετά την ολοκλήρωση της «δίκης» του χριστιανοδημοκράτη ηγέτη Άλντο Μόρο, αποφάσισαν να τον καταδικάσουν σε θάνατο.

«Η ανάκριση ολοκληρώθηκε. Σε ότι μας αφορά, η δίκη του Άλντο Μόρο τελειώνει εδώ. Δεν υπάρχουν αμφιβολίες, ο Μόρο είναι ένοχος και κατά συνέπεια καταδικάζεται σε θάνατο» είχαν γράψει στο κείμενο με το οποίο προμήνυσαν την επικείμενη δολοφονία του οι ερυθροταξιαρχίτες, κείμενο που ορισμένοι αναλυτές χαρακτηρίζουν «παραληρηματικό».

Πρόκειται επίσης να δημοπρατηθούν κείμενα και ανακοινώσεις που τα μέλη των Ερυθρών Ταξιαρχιών είχαν μοιράσει σε βιομηχανίες και διαδηλώσεις την δεκαετία του εβδομήντα.

Η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον οίκο Bolaffi, είναι 1.500 ευρώ.

Όπως έκαναν γνωστό οι υπεύθυνοι του οίκου «τα συγκεκριμένα πολύτιμα ντοκουμέντα βρέθηκαν από έναν ιδιώτη τυχαία ανάμεσα σε πολλά άλλα χαρτιά που προορίζονταν για πολτοποίηση».

Τα κείμενα εκτέθηκαν στην Έκθεση Παλαιών Βιβλίων η οποία ολοκληρώθηκε χθες στο Μιλάνο.

(zougla.gr)