Στη διαδικασία του κατεπείγοντος που δεν ήταν και η καταλληλότερη για το Νέο Λύκειο , απέδωσε ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να μην ψηφισθεί το νομοσχέδιο από αυτήν την κυβέρνηση.

Μάλιστα ο κ. Μπαμπινιώτης υπογράμμισε ότι δεν είναι πολιτικός που θέλει να «περάσει» κάτι γρήγορα για να το πιστωθεί και αισθάνθηκε άσχημα όταν άκουσε ότι οι εκπαιδευτικοί ήθελαν περισσότερο διάλογο. Κατά τη διάρκεια συνάντησης γνωριμίας  με τους εκπαιδευτικούς συντάκτες ο κ. Μπαμπινιώτης τόνισε ότι τα τετράδια για τις Πανελλαδικές θα είναι έτοιμα έως τις 20  Απριλίου ενώ ως τις  10 Ιουνίου θα δοθούν τα βιβλία της επόμενης σχολικής χρονιάς  στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, και μέχρι τις 20 Αυγούστου θα έχουν παραδοθεί τα βιβλία και στα δημοτικά.

Σε ότι αφορά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ο κ. Μπαμπινιώτης θα ζητήσει να μην αξιολογούνται , όπως οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ η αξιολόγηση θα έχει χαρακτήρα υποστηρικτικό και όχι «τιμωρητικό».

Ο κ. Μπαμπινιώτης επανέλαβε  ότι ο νόμος για τα Πανεπιστήμια πρέπει να εφαρμοστεί και ότι θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τους πρυτάνεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook