Δύο νεαροί άντρες, ένας 23χρονος Ρουμάνος και ένας 28χρονος από το Ρέθυμνο βρίσκονται πίσω από την άγρια δολοφονία της 74χρονης στην περιοχή του Εσταυρωμένου στις 13 Ιανουαρίου.

Οι δύο αδίστακτοι δράστες έχουν προσήχθησαν το πρωί της Τετάρτης στην Αστυνομική Διεύθυνση του Ρεθύμνου και ομολόγησαν τις πράξεις του υπό το βάρος των αδιάσειστων στοιχείων που είχε συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ ύστερα από δύο περίπου μήνες από την ημέρα που διεπράχθη το έγκλημα.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας είχαν θέσει υπό στενή παρακολούθηση, τον 23χρονο Ρουμάνο καθώς είχε υπάρξει στο πρόσφατο παρελθόν μι-σθωτής διαμερίσματος της 74χρονης γυναίκας αλλά και εργαζόμενος σε θερμοκήπιό της.

Ο 23χρονος είχε προσαχθεί από την πρώτη στιγμή των ερευνών στην Ασφάλεια του Ρεθύμνου ως ύποπτος και του είχαν πάρει βιολογικό υλικό.

Τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων που έφτασαν το απόγευμα της Τρίτης στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου επιβεβαίωσαν τις υποψίες των αστυνομικών για την ταυτότητα των δραστών καθώς η εξέταση DNA «κατέδωσε» το Ρουμάνο ως συμμέτοχο στη ληστεία και την κακοποίηση της ηλικιωμένης γυναίκας μέσω της οποίας προκλήθηκε και ο θάνατός της.

Από εκεί και πέρα το έργο των αρχών για την οριστική εξιχνίαση της υπόθεσης είχε οδηγηθεί στην τελική ευθεία.

Το πρωί της Τετάρτης ο νεαρός προσήχθη στην Ασφάλεια και μπροστά στα αδιάσειστα στοιχεία που του επέδειξαν οι αξιωματικοί το απόγευμα, όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr, ομολόγησε την συμμετοχή του στο έγκλημα και στη συνέχεια αποκάλυψε τον 28χρονο Ρεθυμνιώτη συνεργό του, ο οποίος επίσης ομολόγησε λίγη ώρα αργότερα τη συμμετοχή του στη δολοφονία της 74χρονης.

Το βράδυ, εις βάρος και των δύο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την εισαγγελέα Ρεθύμνου, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στα κρατητήρια.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook