Την απόφαση, να μην προχωρήσουν από αύριο 1η Μαρτίου, στη διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων, πήραν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της Κρήτη, αντιτιθέμενοι στην απόφαση της πλειοψηφίας των φαρμακευτικών συλλόγων ανά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του φαρμακευτικού συλλόγου Χανίων, «ο σύλλογος, σε συντονισμό με τους υπολοίπους φαρμακευτικούς συλλόγους του νησιού, δεν θα προχωρήσει από την 1η Μαρτίου, στην διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, όπως θα πράξουν, άλλοι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας, διότι δεν υπήρχε ενημέρωση προς τους ασφαλισμένους».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημάνεται ότι «οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της Κρήτης προσανατολίζονται να προχωρήσουν από κοινού στη διακοπή των συμβάσεων όλων των ασφαλιστικών ταμείων, που παρουσιάζουν μεγάλους χρόνους καθυστέρησης εξόφλησης των υποχρεώσεων τους προς τα φαρμακεία, από την 1η Απριλίου 2011».

Ο ίδιος δε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων Τάσος Βάμβουκας δήλωσε στο Flashnews.gr

«Εμείς πήραμε την απόφαση Παγκρήτια να διαθέτουμε φάρμακα με πίστωση όλο τον Μάρτιο. Θεωρούμε ότι δεν είχε προετοιμαστεί κατάλληλα το αγοραστικό κοινό και δεν μπορούσαμε να αιφνιδιάσουμε τους πελάτες μας. Μετά το τέλος Μαρτίου θα επανεξετάσουμε τη θέση μας».