Επί τάπητος τίθεται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, το επίμαχο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί.

Στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να βρεθούν οι διατάξεις του σχεδίου νόμου που έχει καταρτίσει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  Μάκης Βορίδης ύστερα από συζητήσεις με εκπροσώπους των αυτοκινητιστών και άλλων εμπλεκόμενων φορέων. 

Όπως  δήλωσε στο www.protothema.gr ο αρμόδιος υπουργός Μ. Βορίδης, η μεταβίβαση των αδειών θα είναι ελεύθερη και θα υπάγεται στον κώδικα φορολογίας εισοδήματος. Δηλαδή, η μεταβίβαση θα φορολογείται με 20% επι του ποσού της υπεραξίας.

Διευκρινίζεται ότι το επίμαχο θέμα των αδειών αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ και της ΕΕ το επόμενο διάστημα καθώς οι μεταβιβάσεις των αδειών αποτέλεσαν σημείο τριβής στην πρόσφατης συνάντησης του αρμόδιου υπουργού με την τρόικα, η οποία ζήτησε περαιτέρω εξηγήσεις για το θέμα.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και βελτιωτικές συμπληρωματικές ρυθμίσεις στο επίμαχο νομοσχέδιο, το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook