Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «φούσκωσε συνειδητά το έλλειμμα το 2009», υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, στο υπόμνημα που κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανασίου, το ΠΑΣΟΚ προέβη σε αυτήν την κίνηση αφενός «για να επιρρίψει τις ευθύνες στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» και αφετέρου «για να διευκολύνει την προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος την επόμενη χρονιά, μη επαναλαμβάνοντας τις έκτακτες δαπάνες του 2009».

«Αυτό εξηγεί το γεγονός, ότι το έλλειμμα το 2010 έπεσε κατά 5%, ενώ το 2011, μετά από τη θύελλα των μέτρων που επιβλήθηκαν, μειώθηκε στην καλύτερη περίπτωση, κατά 1,5%» αναφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Αντίστοιχο υπόμνημα υπέβαλε και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν έχει καμία ιδιαίτερη γνώση για τις συνθήκες εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2009 και τη διαμόρφωση του ελλείμματος, καθώς η θητεία του τερματίστηκε στις 7 Ιανουαρίου 2009.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook