Το ενδεχόμενο να υπάρξει αναδιάρθρωση χρέους και άλλων ευρωπαϊκών χωρών άφησε ανοικτό ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γιαν Κις ντε Γέγκερ σε ομιλία του στην ολλανδική Βουλή.

«Η Ελλάδα είναι μία ειδική περίπτωση. Σημαίνει αυτό ότι δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά μία αναδιάρθρωση χρέους;», διερωτήθηκε ο Ολλανδός υπουργός και απάντησε: «Όχι. Αυτό μάλιστα είναι γραμμένο στον πρόλογο της συνθήκης για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ)».

Ο ίδιος, όπως δημοσιεύει το real.gr αρνήθηκε να κάνει εικασίες για μία ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους της Πορτογαλίας, δηλώνοντας ότι η Πορτογαλία είναι διαφορετική περίπτωση από την Ελλάδα, καθώς έχει ένα πολύ χαμηλότερο επίπεδο χρέους από το ελληνικό.

Εξάλλου, ο επικεφαλής του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch για την Ευρώπη Μόριτς Κρέμερ, δήλωσε ότι η αναδιάρθρωση του πορτογαλικού χρέους μπορεί να αποφευχθεί. Ερωτηθείς σχετικά από το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg, ο κ. Κρέμερ δήλωσε: «Σε σύγκριση με την Ελλάδα, το χρέος (της Πορτογαλίας) δεν είναι τόσο υψηλό και η ικανότητα εφαρμογής, οι θεσμοί στην Πορτογαλία είναι πολύ ισχυρότεροι απ\’ ότι στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook