Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Α. Λοβέρδου στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης .

Η επίσκεψη κρατήθηκε απόλυτα μυστική, ενώ ο υπουργός κατευθύνθηκε στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείο Α. Μαυρικάκη χωρίς να αντιληφθεί κανείς την παρουσία του.

Παρόλαυτα,  η επίσκεψη του υπουργού στο Νοσοκομείο διέρρευσε και έξω από το γραφείο του διοικητή συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι για να εκθέσουν στον υπουργό τις διαμαρτυρίες για την ακολουθούμενη πολιτική.

Τελικά, λίγο πριν την αναχώρηση του υπουργού έγινε συνάντηση με το προεδρείο του συλλόγου εργαζομένων, όπου εκτέθηκε εν συντομία η έντονη αγανάκτηση των εργαζόμενων για όσα γίνονται στο χώρο της υγείας και για την ακολουθούμενη μισθολογική πολιτική.

΄Όπως αναφέρουν εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, έγινε έντονη συζήτηση.

Το προεδρείο του συλλόγου του ανέφερε οτι οι εργαζόμενοι και τα Νοσοκομεία έχουν πλέον γονατίσει, και ότι το προσωπικό εργάζεται με μισθούς εξαθλίωσης, ενώ του ζητήθηκε να ρυθμιστεί το θέμα των αναδρομικών της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, κάτι που ο κ. Λοβέρδος ισχυρίστηκε ότι ήδη έχει γίνει. Για το θέμα των προσλήψεων ο κ. Λοβέρδος ισχυρίστηκε ότι αν δεν ήταν αυτός δεν θα είχαν γίνει 3.500 προσλήψεις (;) το 2010(!), ενώ οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι το πρόβλημα έχει γιγαντωθεί και δεν μπορούν να πάρουν ούτε τις κανονικές άδειες του προηγούμενου χρόνου!

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός υγείας απόχώρησε από την πίσω πόρτα της διοίκησης που οδηγεί κατευθείαν στο χώρο στάθμευσης  αποχώρησε προς τη Νέαπολη για να επισκεφθεί το εκεί Νοσοκομείο.


Ακολουθεί σύνδεσμος με ηχητικό απόσπασμα από τη συνάντηση του υπουργού με το προεδρείο του συλλόγου εργαζομένων