Σε νέα επίσχεση εργασίας προχωρούν από τη Δευτέρα οι γιατροί του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Οι γιατροί διεκδικούν δεδουλευμένα και σημειώνουν πως το νοσοκομείο έχει εγκαταλειφτεί από την πολιτεία και τους θεσμικούς της εκπροσώπους.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:

\”Είναι δύο χρόνια τώρα πού παλεύουμε να κρατήσουμε τα νοσοκομεία ανοικτά, παρά το ότι βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με σοβαρά λειτουργικά ζητήματα και παρά το ότι δουλεύουμε απλήρωτοι. Οι νοσοκομειακοί γιατροί αναπόσπαστο κομμάτι του αγωνιζόμενου λαού, δίνουν την κρίσιμη μάχη για την δημόσια υγεία και για το δικαίωμα στην ζωή.

Γιατί δεν υπάρχει πιο επείγον περιστατικό από την ζωή με όρους αξιοπρέπειας.

Οι στιγμές πού ζούμε είναι ιστορικές και απαιτούν από όλους μας γενναίες αποφάσεις.

Οι αποδοχές μας συνεχίζουν να καταβάλλονται με καθυστέρηση 5μήνου και μάλιστα με σοβαρές περικοπές σε δεδουλευμένη εργασία και μας αφήνουν εκτεθειμένους και αναξιόπιστους στις υποχρεώσεις μας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν αντέχουμε να πάμε παρακάτω και ξεκινάμε επίσχεση εργασίας, εξασκώντας το νόμιμο δικαίωμα του απλήρωτου εργαζόμενου.

Αισθανόμαστε, όμως και πλήρως απαξιωμένοι από το κράτος, την διοίκηση του νοσοκομείου και την κοινωνία αυτού του τόπου. Απαξιωμένοι σαν άνθρωποι, σαν επιστήμονες και σαν εργαζόμενοι.

Το νοσοκομείο Ρεθύμνου παρά τις ψηφοθηρικές προεκλογικές διακηρύξεις, έχει εγκαταλειφτεί από την πολιτεία και τους θεσμικούς της εκπροσώπους. Τα ταμεία του είναι άδεια, το προσωπικό του ελάχιστο και κυρίως τραγικά εξαντλημένο.

Η επίσχεση εργασίας πού ξεκινά στο νοσοκομείο Ρεθύμνου την Δευτέρα από τους γιατρούς, θα αφορά όλα τα μη έκτακτα περιστατικά και χειρουργεία.

Θα αντιμετωπίζονται αυστηρά, μόνο τα επείγοντα προβλήματα. Η επίσχεση θα συνεχιστεί μέχρι να αποζημιωθούν οι οφειλόμενες από τον Δεκέμβριο εφημερίες και να βρεθεί τρόπος πλήρους και τακτικής αποζημίωσης τους.

Διαφορετικά το ιατρικό προσωπικό αρνείται να συνεχίσει να παρέχει απλήρωτη υπερωριακή εργασία, εργασία πού ποσοτικά ξεπερνά τις ώρες του τακτικού ωραρίου και υπερβαίνει τους όρους ασφαλούς ιατρικής λειτουργίας.

Προτάσσουμε το μήνυμα της αξιοπρέπειας, της ανθρωπιάς και της περηφάνιας απέναντι στην κυβέρνηση της βαρβαρότητας, της εξαθλίωσης της κοινωνίας και της δουλοπρέπειας στα κελεύσματα των τοκογλύφων.

Η Ένωση γιατρών θα συμμετέχει και στις διαδηλώσεις αντίστασης στις 25 Μάρτη και καλεί όλους τους κατοίκους του νομού να δώσουν δυναμική απάντηση με την συμμετοχή τους.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook