Μπορεί η τουρκική εφημερίδα Hurriyet να διόρθωσε το λάθος ότι \”πωλείται το 1/3 της ελληνικής γης\”, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τη δήλωση του συντονιστή του Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου κ. Πάνου Πρωτοψάλτη στο σφυρί θα βγει μόνο το 3% της ελληνικής γης, όμως οι τουρκικές εφημερίδες επιμένουν…

\”Πρόσκληση από το γείτονα: Ελάτε και αγοράστε τις εταιρείες μας\”, γράφει η τουρκική εφημερίδα Ζaman, σχολιάζοντας ότι με τις ιδιωτικοποιήσεις η Ελλάδα προσπαθεί να αποφύγει την κατάρρευση.  Η εφημερίδα δημοσιεύει δηλώσεις του Άρη Συγγρού, προέδρου του “Invest in Greece”, ο οποίος προτείνει στους Τούρκους επιχειρηματίες να αγοράσουν εταιρείες, τουριστικές εγκαταστάσεις, λιμάνια, ακόμα και νησιά λέγοντας: « Έχουμε περισσότερα από 6.000 νησιά και όλα είναι το ένα πιο όμορφο από το άλλο».

Η τουρκική Aksam σε ρεπορτάζ με τίτλο «Εκταση προς πώληση στην Ρόδο» γράφει ότι το ταμείο αξιολόγησης των κρατικών ακινήτων στην Ελλάδα, ξεκίνησε διεθνή διαγωνισμό για τα δικαιώματα χρησιμοποίησης τουριστικής έκτασης στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την πόλη της Ρόδου.

«Η Ελλάδα άρχισε τις πωλήσεις από την Ρόδο», γράφει για το ίδιο θέμα η Milliyet, ενώ σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας του τηλεοπτικού σταθμού NTV αναφέρεται ότι « Η Ελλάδα ξεκίνησε διαγωνισμό για έκταση η οποία έχει παραλία 7 χιλιόμετρα στο νησί της Ρόδου».

Το θέμα της πώλησης κρατικών ακινήτων και της ιδιωτικοποίησης δημόσιων επιχειρήσεων είναι από τα θέματα που τις τελευταίες ημέρες επιλέγουν να προβάλλουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο γείτονας ήρθε για να πάρουμε εμείς έτσι ώστε να μην πάνε σε ξένους», γράφει η Turkiye, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έκαν ειδική παρουσίαση στην Κωνσταντινούπολη καλώντας Τούρκους επιχειρηματίες να λάβουν μέρος σε ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας, της υποδομής και των ακινήτων.

«Ο γείτονας θέλει τούρκους πελάτες», σημειώνεται στην εφημερίδα Takvim, ενώ η εφημερίδα Posta υποστηρίζει ότι  \”Η Ελλάδα κτύπησε την πόρτα της Τουρκίας για τις ιδιωτικοποιήσεις\” και η Sabah αναφέρει: \”Μεγάλο ενδιαφέρον για τα ακίνητα του γείτονα\”.

Οι αποκρατικοποιήσεις θα ξεκινήσουν πριν από τις εκλογές, γράφει η ιστοσελίδα του NTV όπου επισημαίνεται πως η Ελλάδα θα ξεκινήσει τις ιδιωτικοποιήσεις  πριν από τις εκλογές, με τον ΟΠΑΠ και με την εταιρεία Hellenic Petroleum.

Στην Ελλάδα για τουρισμό οι Τούρκοι

\”Το πρόσωπο του γείτονα που παλεύει με την οικονομική κρίση, χαμογέλασε με τους τουρίστες που μεταβαίνουν από την Τουρκία\”, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Zaman.

Σύμφωνα με στοιχεία των τουρκικού  Συνδέσμου συγγραφέων και δημοσιογράφων επι θεμάτων τουρισμού πέρυσι με την μέθοδο των πακέτων περιοδειών μετέβησαν στην Ελλάδα 85.450 τούρκοι τουρίστες , στην Συρία 75.632 και στην Ιταλία 75.189.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Sabah, σύμφωνα με το οποίο, οι Γερμανοί τουρίστες γυρίζουν την πλάτη τους στην Ελλάδα και ακόμη και όσοι είχαν ήδη κρατήσεις ακυρώνουν. Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες από ελληνικά τουριστικά πρακτορεία, σύμφωνα με τις οποίες το 30% των Γερμανών τουριστών που σχεδίαζαν να επισκεφθούν την Ελλάδα, ακύρωσαν τις κρατήσεις τους, δυσαρεστημένοι και για τις φωτογραφίες διαδηλωτών να καίνε γερμανικές σημαίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook