Η αρμόδια επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής ενημερώθηκε σήμερα από τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιάννη Μαγκριώτη για τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Ύδρευση Ηρακλείου και Αγ. Νικολάου από το φράγμα Αποσελέμη: Έργα ενίσχυσης ταμιευτήρα φράγματος Αποσελέμη από το Οροπέδιο Λασιθίου» προϋπολογισμού 68.880.000? που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και έχει προθεσμία περαίωσης 32 μήνες.

Το έργο δημοπρατήθηκε με ανοικτό διεθνή διαγωνισμό στις 24-5-2011 και η θετική γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την υπογραφή της Σύμβασης με τη μειοδότρια εταιρεία που προσέφερε έκπτωση 32,14%, δόθηκε στις 22-2-2012. Αντικείμενο της εργολαβίας είναι η κατασκευή των έργων ενίσχυσης του ταμιευτήρα του φράγματος Αποσελέμη με πλημμυρικές παροχές από το Οροπέδιο Λασιθίου, μέσω κατασκευής (με μηχάνημα ολομέτωπης κοπής ΤΒΜ) σήραγγας εκτροπής μήκους 3,5χλμ., ελάχιστης εσωτερικής διαμέτρου 4,35μ και κατά μήκος κλίσης 15%, συμπεριλαμβανομένων των έργων προσαγωγής των υδάτων ανάντη της σήραγγας και των έργων απαγωγής κατάντη της σήραγγας μέχρι τον ταμιευτήρα.

Ο Υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, όπως δημοσιεύει το euro2day.gr, τόνισε: «Το έργο που συζητείται στην Επιτροπή της Βουλής είναι το 10ο μεγάλο έργο που παρουσιάζει το Υπουργείο Υποδομών από τον Ιούνιο 2011. Με το έργο αυτό ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που συζητήθηκαν στη Βουλή από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα ανέρχεται στα 1337 εκατ. Ευρώ.

Το υπ όψη έργο είναι το 3ο έργο που συμβασιοποιείται στα πλαίσια κατασκευής του συνολικού έργου «ΎΔΡΕΥΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ» που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής. Τα άλλα δύο έργα που ήδη κατασκευάζονται είναι:

– Κατασκευή φράγματος Αποσελέμη» με αντικείμενο τη κατασκευή χωμάτινου φράγματος ύψους 62 μ., με τα συναφή του έργα ,το οικονομικό αντικείμενο του οποίου μέχρι σήμερα έχει διαμορφωθεί στα 38 εκ. ευρώ, και

– «Εργασίες εκτροπής και μεταφοράς υδάτων και κατασκευή αγωγών και διυλιστηρίων» , το οικονομικό αντικείμενο του οποίου μέχρι σήμερα έχει διαμορφωθεί στα 78 εκ. ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook