Με εξώδικο και ομαδικές αγωγές προς τη ΔΕΗ «απειλεί» η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης για την παράνομη όπως καταγγέλλει είσπραξη συγκεκριμένου τέλους από πλευράς της Επιχείρησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η Ένωση


«άμεσα θα προχωρήσει στην επίδοση εξωδίκου πρόσκλησης, προς την ΔΕΗ, με την οποία η ΔΕΗ θα καλείται να επιστρέψει τα χρήματα που εισέπραξε από τους καταναλωτές, παρανόμως, καθώς \”μουλωχτά\” εισέπραττε και εισπράττει, το καταργημένο τέλος από 22-8-2011.Με το άρθρο 29 του Νόμου 2773/1999, μας είχε επιβληθεί το τέλος\” Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας \”,το οποίο εισπραττόταν μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ και το οποίο τέλος με τον με βάση το άρθρο 195 του Ν. 4001/2011 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α΄179/22-8-2011 έχει καταργηθεί».

και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι

«Αυτή η πρακτική της ΔΕΗ (είσπραξη παρανόμως τέλους),πέρασε απαρατήρητη από την πολιτική ηγεσία,καλούμε δημόσια τον νέο Υπουργό Οικονομικών κ.Φίλιππο Σαχινίδη, να παρέμβει πολιτικά, αλλά και διεκδικητικά ,να αιτήσει από την ΔΕΗ για λογαριασμό μας, την επιστροφή των χρημάτων των καταναλωτών, με αντιλογισμό και πίστωση στον λογαριασμό του κάθε καταναλωτή».


«Η επίκληση του άρθρου 29 του Ν.2773/1999 εκ μέρους της ΔΕΗ, δεν την νομιμοποιεί να συνεχίζει να εισπράττει και να παρανομεί εισπράττοντας το τέλος \”Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας\” την καλούμε αφενός να το εισπράττει αφετέρου τα ήδη εισπραχθέντα να τα επιστρέψει»
, εξηγεί η Ένωση ενώ καταλήγοντας

καλεί τους καταναλωτές να έρθουν σε επαφή με το νομικό της τμήμα προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook