Επιβεβαιώθηκαν και επίσημα από τα χείλη του Carlos Ghosn ότι Nissan θα αναβιώσει το όνομα Datsun εκπροσωπώντας την με προσιτά σε κόστος μοντέλα στις αναδυόμενες αγορές της Ρωσίας και της Αν. Ασίας.

Μέχρι τώρα επρόκειτο απλώς για μια φήμη που… πλανιόταν στα αυτοκινητικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, Σήμερα, όμως, πρόκειται για μια επίσημη είδηση, καθώς ο μεγάλος άνδρας της «ομοσπονδίας» Renault-Nissan, CarlosGhosn, την επιβεβαίωσε με δηλώσεις του παραβρισκόμενος στην Ινδονησία στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης.

Με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, το όλο εγχείρημα τοποθετείται χρονικά περί τις αρχές του 2014, οπότε και οι ιθύνοντες της ιαπωνικής εταιρείας σχεδιάζουν να είναι έτοιμοι προκειμένου να επαναλανσάρουν και επίσημα το όνομα Datsun, ύστερα από τρεις σχεδόν δεκαετίες… παροπλισμού της. Με τιμή πώλησης κάτω από τα 6.000 ευρώ, η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει αυτοκίνητα τα οποία θα πωλούνται σε συγκεκριμένες αγορές και, αρχικά, σε εκείνες της Ρωσίας, της Ινδονησίας και της Ινδίας.

Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για μια κίνηση που εντάσσεται στο ευρύτερο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξής της Nissan, που θέλει το 60% των ετήσιων πωλήσεών της σε παγκόσμιο επίπεδο να αφορούν έως το 2016 ταξινομήσεις στις παραπάνω αγορές, καθώς και στην Βραζιλία (σημ.: το ποσοστό αυτό το 2007 ανήλθε στο 40%). Τα περισσότερα από τα εν λόγω μοντέλα (άγνωστα προς το παρόν) θα βασίζονται στη γνωστή πλατφόρμα V της ιαπωνικής εταιρείας, με στόχο οι ετήσια παραγωγή τους να ανέλθει περί τις 300.000 μονάδες.

Έτσι λοιπόν και επισήμως πλέον, η ιαπωνική εταιρεία αποκτά αισίως το τρίτο, μετά την… πολυτελή Ιnfiniti, μέλος της οικογένειάς της, κάτι που αν μη τι άλλο αναμένεται να διευρύνει τη δυναμική της σε παγκόσμιο επίπεδο.

4troxoi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook