Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη διάρκεια πολλών επιθέσεων εναντίον συριακών πόλεων, κυρίως στο Σαρακέμπ της βορειοδυτικής Συρίας, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

"Στην επαρχία Ιντλέμπ (βορειοδυτικά), 26 άρματα μάχης εισήλθαν στο Σαρακέμπ και έλαβαν θέσεις κατά τέτοιον τρόπο ώστε να κόψουν την πόλη στα δυο", δήλωσε ο ακτιβιστής Νουρεντίν αλ-Αμπντο.

Ο ίδιος ακτιβιστής πρόσθεσε ότι ακούσθηκαν εκρήξεις και έγιναν συλλήψεις στην πόλη αυτή όπου οι κάτοικοι παρέμειναν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον 'Αμπντο, ο στρατός έχει εισέλθει πολλές φορές στο Σαρακέμπ και έχει προβεί σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ένας πολίτης σκοτώθηκε από σφαίρες στην πόλη αυτή και τρεις στρατιώτες. Μια γυναίκα σκοτώθηκε ακόμα στην επαρχία Ιντλέμπ.

Ο στρατός αποσύρθηκε χθες το απόγευμα από την πόλη Σαρμίν, πόλη γειτονική με το Σαρακέμπ ύστερα από βομβαρδισμούς και συγκρούσεις, πρόσθεσε ο 'Αμπντο.

Στην επαρχία Ντεράα, σκοτώθηκαν ένας στρατιώτης και ένας πολίτης.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επτά πολίτες σκοτώθηκαν στις συνοικίες Μπααγιάντα, Χαλντιγέ, Ινσαάτ και Καρμ αλ-Ζεϊτούν της Χομς (κεντρική Συρία) από οβίδες του στρατού οι οποίες έπληξαν και τη γειτονική πόλη Κουσέιρ όπου σκοτώθηκαν τρεις πολίτες.

Εξάλλου, τρια μέλη των τακτικών δυνάμεων σκοτώθηκαν στην επαρχία Χασάκα (βορειοανατολικά) σε ενέδρα που έστησαν λιποτάκτες εναντίον συνοριακών φρουρών.

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν τη νύχτα και στην περιοχή της Δαμασκού.