Στις 13 30 (τοπική ώρα Νέας Υόρκης) ξεκινά η μεγάλη παρέλαση του Ελληνισμού στην Νέα Υόρκη στην 5η Λεωφόρο.

Τελετάρχης ο φιλέλληνας γερουσιαστής Robert Menendez.

Δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων της Διασποράς συμμετέχουν και αυτή την χρονιά. Άνθρωποι όλων των ηλικιών που πλαισιώνουν κρατούν την γαλανόλευκη και παρελαύνουν. Σχολεία. Κοινότητες Εκκλησιαστικές. Σύλλογοι εθνικοτοπικοί. Σωματεία με ελληνικές παραδοσιακές στολές. Στα γαλανόλευκα έχουν ντυθεί όμως και πειροχές όπου ζουν Έλληνες Manhattan, Astoria, New Jersey, Κονέκτικατ, και Πενσυλβάνια.

Στην σημερινή παρέλαση συμμετέχουν και ομάδες του κινήματος \”We are all Greeks – είμαστε όλοι Έλληνες\” στο οποίο συμμετέχουν κυρίως Ελληνες φοιτητές και καθηγητές σε αμερικανικά πανεπιστήμια καθώς επίσης και μεγάλες ομάδες ομογενών που έχουν δημιοουργήσει τα δικά τους Group και θα παρελάσουν στην αρχή και στο τέλος της παρέλασης.

ΟΙ εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την καθιερωμένη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τρίαδος στο Manhattan, ενω θα ακολουθήσει δεξίωση στο Pierre Hotel και αμέσως μετά ξεκινά η παρέλαση με επικεφαλείς τον Αρχιεσπίσκοπο Αμερικής , τους εκπροσώπους μεγάλων ομογενειακών οργανισμών και τον τελετάρχη. Την παρέλαση ανοίγει η Προεδρική Φρουρά.

Η παρέλαση θα μεταδίδεται Live από το κανάλι 4 του ομίλου FOX για περισσότερο από μια ώρα.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook