Ένταση επικράτησε το βράδυ της Κυριακής στα Χανιά καθώς αργά το απόγευμα σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ πολιτών απο τον αριστερό - αντιεξουσιαστικό χώρο και νεοφασιστών.

Όλα ξεκίνησαν μετα την απελευθέρωση των τριών συλληφθέντων στα επεισόδια που είχαν γίνει στην διάρκεια της παρέλασης (δείτε εδώ).

Πολλοί απο τα 150 περίπου άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στα Δικαστήρια σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες, σχηματίζοντας πορεία πήγαν στην περιοχή του Κουμ Καπύ, όπου υπάρχουν πολλές καφετέριες και στέκια νεολαίας.

Όμως εκεί, συναντήθηκαν με ομάδα νεοφασιστών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν αψιμαχίες και συμπλοκές, ενώ κατα την επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων έγιναν 64 προσαγωγές ατόμων στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Ακολούθησε νέα συγκέντρωση στο Αστυνομικό Μέγαρο, ενώ αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε και στην πλατεία της Δημοτικής αγοράς των Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι προσαχθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση.

Στο μεταξύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή, φυλάσσοντας τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών και άλλους "ευαίσθητους" χώρους.