Την Ελβετία και τη Φινλανδία επισκέπτεται σήμερα και αύριο ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα συναντήσει στη Βέρνη την Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελβετίας, Doris Leuthard, με την οποία θα υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας. Επιπλέον, θα επισκεφθεί μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και μονάδα παραγωγής φωτοβολταϊκών. Στόχος είναι να προωθηθεί μια πιο στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και υλοποίηση επενδύσεων.

Στο Ελσίνκι θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Jyrki Katainen, την Υπουργό Οικονομικών και Πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Φινλανδίας, Jutta Urpilainen, και τον Υπουργό επί Οικονομικών Θεμάτων με αρμοδιότητα την Ενέργεια, Juri Hakamies. Επιπλέον, θα απευθύνει ομιλία στην Μείζονα Επιτροπή του Φινλανδικού Κοινοβουλίου, όπου θα παρουσιάσει την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

Η επίσκεψη στην Φινλανδία πραγματοποιείται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας ενημέρωσης επιλεγμένων κρατών της ΕΕ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του προγράμματος μεταρρυθμίσεων, την οποία συντονίζει το Γραφείο του Πρωθυπουργού.