Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Αυτό αποδεικνύει ένα γλυκύτατο Λαμπραντόρ, το οποίο έχει σταθεί «φύλακας άγγελος» για ένα εφτάχρονο αγόρι. 

Ο 7χρονος Jayden από την Βιρτζίνια πάσχει από διαβήτη Τύπου 1, γνωστός και ως διαβήτης των νεογνών. Πρόκειται για μία χρόνια πάθηση όπου το πάγκρεας παράγει λιγότερη ή καθόλου ινσουλίνη, την ορμόνη που χρειάζεται για να μπορεί η ζάχαρη να μπαίνει στα κύτταρα και να παράγει ενέργεια. Δυστυχώς παρά τις συνεχείς έρευνες, δεν έχει βρεθεί ακόμα θεραπεία.

Ο νεαρός Αμερικανός μένει με την μητέρα του και όπως έχει δηλώσει η ίδια, αν ο γιος της δεν είχε τον Ρόκι, ένα μαύρο Λαμπραντόρ, η ποιότητα της ζωής του θα ήταν χειρότερη. Το σκυλί έχει εκπαιδευτεί για να εντοπίζει προβλήματα στα επίπεδα της ζάχαρης στο αίμα. Έτσι έχει σταθεί «φύλακας άγγελος» για το αγόρια, μιας και πρέπει να κάνει ενέσεις ινσουλίνης αρκετές φορές μέσα στη μέρα.

Η μητέρα του Jayden, που μεγαλώνει μόνη της τον 7χρονο, έμαθε μέσω του Ίντερνετ για την οργάνωση των Σκύλων Εργασίας – Φύλακες Άγγελοι, που έχει βάση τη Βιρτζίνια. Εκπαιδεύουν μέσω ενός εξειδικευμένου προγράμματος τα σκυλιά να αναγνωρίζουν τις διακυμάνσεις στα επίπεδα ζάχαρης στο αίμα, για όσους πάσχουν από διαβήτη Τύπου 1 και 2.

Τα σκυλιά αυτά μπορούν να εντοπίσουν αλλαγές στα επίπεδα ζάχαρου στο αίμα, 20-45 λεπτά πριν τις καταγράψουν οι μετρητές γλυκόζης. Το μόνο αρνητικό είναι η τιμή τους, περίπου στα 20.000 δολάρια, μιας και η εκπαίδευσή τους κρατάει αρκετό χρόνο.

Όμως ο Jayden κατάφερε να αποκτήσει τον Ρόκι, με ποσό που συγκεντρώθηκε από δωρεές, μέσω συναυλιών. Από τότε, σύμφωνα με την μητέρα του, ο Jayden και ο Ρόκι είναι αχώριστοι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook