Δύο Ρώσοι έφηβοι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου έναν αξιωματικό της ρωσικής υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας FSB, έχοντας ως κίνητρο τη ληστεία και ειδικότερα για να του κλέψουν το κινητό.

«Το πτώμα ενός αξιωματικού της FSB ηλικίας 38 ετών που έφερε ίχνη πολλαπλών τραυμάτων βρέθηκε στις 22 Μαρτίου στην περιοχή του κοιμητηρίου της Σορταβάλα», επισημαίνει η επιτροπή έρευνας της περιοχής της Καρελίας, στη βορειοδυτική Ρωσία, σε ανακοίνωσή της.

«Η έρευνα έδειξε ότι στις 21 Μαρτίου, δύο 15χρονοι του επιτέθηκαν και τον ξυλοκόπησαν προτού του αφαιρέσουν το κινητό του τηλέφωνο, την τραπεζική του κάρτα και άλλα προσωπικά αντικείμενα. Το θύμα υπέκυψε στα τραύματά του», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, οι δύο 15χρονοι που κατηγορούνται για την ενέργεια αυτή μπορεί να καταδικαστούν σε κάθειρξη 15 ετών.

Τα κρούσματα βίας και τα εγκλήματα από ανηλίκους αποτελούν συχνό φαινόμενο στη Ρωσία.

Τον περασμένο Αύγουστο, ένας 15χρονος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6,5 ετών επειδή σκότωσε, έχοντας ως συνεργό του έναν 13χρονο, δύο αστέγους, τους οποίους ξυλοκόπησε και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο μέρος στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο στην περιοχή του Αρχανγκέλσκ, στη βορειοδυτική Ρωσία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook