Αποσύρονται από το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης οι διατάξεις για τον τρόπο υπολογισμού και το ύψος του τεκμηρίου δαπάνης των υπόγειων χώρων, των παταριών και των σοφιτών, που τακτοποιήθηκαν με τις διατάξεις του νόμου για τα αυθαίρετα.,

Οι διατάξεις θα αποτελέσουν αντικείμενο του φορολογικού διαλόγου που διενεργείται στο υπουργείο Οικονομικών και ύλη του υπό κατάρτιση Εθνικού Φορολογικού Συστήματος, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται, επίσης, οτι αποσύρονται και οι διατάξεις που έχουν ενταχθεί, στο ίδιο σχέδιο νόμου, και αφορούν σε θέματα της Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων, προκειμένου να προηγηθεί δημόσια διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς, πριν από τη συζήτηση των διατάξεων στη Βουλή.

Το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει οτι \”πρωταρχικό μέλημα στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η χώρα είναι η σύγκλιση των απόψεων σε ενιαίο, απλό, σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ως εκ τούτου, το υπουργείο Οικονομικών καλεί τη ΝΔ να επανέλθει στον διάλογο για το Νέο Φορολογικό Σύστημα, ο οποίος πρόκειται να ολοκληρωθεί στις επόμενες ημέρες\”.

ΝΔ: Στην κάλπη θα κριθούν τα κόμματα
Δεν επιστρέφει στον διάλογο για το φορολογικό η ΝΔ, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών απέσυρε τη ρύθμιση που προέβλεπε τα τακτοποιηθέντα αυθαίρετα να συνυπολογίζονται στα τεκμήρια διαβίωσης.

«Τις θέσεις μας τις έχουμε καταθέσει δημόσια στον ελληνικό λαό, τις καταθέσαμε, επίσης, σε όλες τις συναντήσεις», ανέφερε, σε ανακοίνωσή του, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών Γιάννης Βρούτσης, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ πως μέχρι σήμερα, δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό και παραμένει πιστό στις επιλογές των φοροεπιδρομών.

Σήμερα, πλέον, όλοι κατάλαβαν πόσο διαφέρει η ΝΔ από τη φορομπηχτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που για δυόμισι χρόνια συνέβαλε στην καταστροφή τής οικονομίας μας, είπε ο κ. Βρούτσης και έκανε λόγο για άλλη μια δικαίωση για τη ΝΔ, καθώς η επιμονή της κατάφερε να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε άτακτη υποχώρηση και να γλιτώσει τους πολίτες από έναν ακόμη φόρο. Η ΝΔ επιμένει για ένα απλό, δίκαιο και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα, που μάλιστα δεσμεύεται πως θα εφαρμόσει μετά τις εκλογές, είπε ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ και τόνισε:

«Οι κάλπες πλέον θα κρίνουν και θα αξιολογήσουν τα κόμματα, τα προγράμματά τους, τις ευθύνες τους και την αξιοπιστία τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δημ. Συμμαχία: Η ρύθμιση των οικονομικών χρειάζεται σοβαρότητα
«Κατά δήλωση του Αν. Υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου, «το κράτος εμφανίζεται αναξιόπιστο στο θέμα των ημιυπαίθριων». Δυστυχώς, το κράτος εμφανίζεται αναξιόπιστο εδώ και δύο χρόνια, στο θέμα επιβολής και είσπραξης φόρων, καθώς η αγωνία της Κυβέρνησης να καλύψει τις οικονομικές «τρύπες» που η ίδια δημιούργησε εξαιτίας των απίστευτων καθυστερήσεων στην εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών, λειτουργεί πάντα εις βάρος των πολιτών, δήλωσε ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης.

Η προχειρότητα με την οποία εφαρμόζονται και μετά ανακαλούνται μέτρα είναι παροιμιώδης και ενισχύει το αίσθημα ανασφάλειας των φορολογούμενων. Η ρύθμιση των οικονομικών της χώρας απαιτεί σοβαρότητα και όχι παλινωδίες. Τα ακίνητα των ελλήνων πολιτών ήδη έχουν υπερφορολογηθεί. Τώρα απαιτείται εξισορρόπηση και επαναπροσδιορισμός των μέτρων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook