Σε καταγγελίες για «ρουσφετολογικές προσλήψεις» λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου προχώρησε η ΝΔ κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ πως αποδεικνύει πως όχι μόνο δεν θέλει να περιορίσει το σπάταλο κράτος, αλλά το διογκώνει για ψηφοθηρικούς λόγους.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, στις 12 Μαρτίου 2012 με κοινή υπουργική απόφαση, την οποία συνυπογράφει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ενέκριναν την πρόσληψη από τα ΕΛΤΑ 2.340 ατόμων με 8μηνες συμβάσεις (ΚΥΑ 12075 ΕΓΔΕΚΟ 2645/12.03.2012).

Λίγες μέρες αργότερα, στις 23 Μαρτίου 2012, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε, μέσω του ιστοχώρου της, την πρόσληψη 1.000 συνεργατών, καθορίζοντας μάλιστα τη λήξη υποβολής αιτήσεων μόλις στις 28 Απριλίου, πρόσθεσε ο κ.Μιχελάκης.

Η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς να πάρουν πίσω τις ρουσφετολογικές αυτές αποφάσεις και, αν δεν γίνει αυτό, δηλώνει ότι ως κυβέρνηση, δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματά τους.

Σε απάντηση το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ έγιναν μετά από αίτημα του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Μάκη Βορίδη.

Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι «επειδή είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς την προκλητική ανοησία από το προκλητικό θράσος, θα έπρεπε να υποδείξει κανείς στον Εκπρόσωπο της ΝΔ να απευθυνθεί στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Βορίδη, νέο και προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ που την εκπροσωπεί στην Κυβέρνηση, ο οποίος επιμόνως ζήτησε από την τετραμελή εξ υπουργών επιτροπή την έγκριση αυτών των προσλήψεων, όπως γίνεται παγίως κάθε χρόνο την περίοδο αυτή».

 

in.gr