Μετά τη λήξη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η εκπρόσωπος Τύπου, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε πως η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την παράταξη και πρόσθεσε: «Οργανωνόμαστε και βγαίνουμε μπροστά. Η παράταξη έχει πλούσιο παρελθόν, παρόν και μέλλον. Θέλουμε η Ελλάδα να τραβήξει μπροστά, με το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, με ένα στόχο τη νίκη».

Η κα Γεννηματά έδωσε έμφαση στα θέματα της οργάνωσης προς τις εκλογές και ανακοίνωσε τις σχετικές αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου. Ο Νίκος Σαλαγιάννης αναλαμβάνει γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, η κυρία Χριστίνα Μανωλοπούλου διευθύντρια πολιτικού γραφείου του νέου προέδρου, ο κ. Στέλιος Αγγελούδης διευθυντής πολιτικού σχεδιασμού και ο κ. Βαγγέλης Αργύρης υπεύθυνος Οργανωτικού.

Η κα Γεννηματά σημείωσε πως ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος θα είναι παρών στο κόμμα και ότι θα συνδράμει στον οικονομικό τομέα, στο δρόμο προς τις εκλογές.

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ έστειλε εγκυκλίους για διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Η κα Γεννηματά δήλωσε επίσης πως το ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιήσε μια όσο γίνεται λιτή, αλλά ουσιαστική βασισμένη προεκλογική εκστρατεία βασισμένη στον πολιτικό λόγο και στη σχέση ειλικρίνειας με τους πολίτες, χωρίς αφίσες, με λίγες εκτυπώσεις, όχι ρύπανση, ενώ η κατεύθυνσή του κόμματος είναι να μην ενοικιαστούν εκλογικά κέντρα, προκειμένου να γίνει σεβαστή η ησυχία και η αγωνία των Ελλήνων πολιτών.

Η εκπρόσωπος Τύπου ενημέρωσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα κινηθεί μόνο μέσα από ΜΜΕ και διαδίκτυο, αλλά επίσης θα δοθεί βάρος στην προσωπική και φιλική επαφή με τους πολίτες. «Θέλουμε να ακούσουμε την οργή τον θυμό αγανάκτηση και να είμαστε εκεί για να μπορούμε να απαντήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η κα Γεννηματά αναφορικά με τα ζητήματα που προέκυψαν χθες τόσο με τον κ. Σκανδαλίδη όσο και με τον κ. Βορίδη τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία θα κριθεί από τη στάση της να δημιουργεί προβλήματα σε αυτήν την κυβέρνηση.

Ιδίως για το θέμα με τις νέα προσλήψεις είπε πως όλοι κάνουμε λάθη, θα μπορούσε το θέμα να λήξει, αν παραδεχόταν το λάθος ο κ. Μιχελάκης. Για να μην γίνει αυτό, πρόσθεσε όμως, αυτή θα είναι η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας για τον προεκλογικό αγώνα. «Απαράδεκτη τακτική. Δεν υπάρχει πρόσληψη στην Ελλάδα που να μην είναι μετά από την έγκριση της Τρόικας» κατέληξε.

Παρέμβαση Βενιζέλου

Ενότητα, ανανέωση, αξιοκρατία ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβούλιου του κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως η ψυχή της παράταξης του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλη και γι’ αυτό θα πρέπει να εναρμονιστεί με το σώμα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε πως στόχος του κόμματος είναι η πρωτιά στις εκλογές και ότι χρειάζεται γι’ αυτό διμέτωπος αγώνας και προς τη Δεξιά και προς την Αριστερά.

Συμπλήρωσε επίσης πως το κεντρικό δίλημμα στην πορεία προς τις εκλογές αποτελεί το πώς θα κυβερνηθεί η
χώρα και όχι το σχήμα διακυβέρνησης. Επιπλέον, υποστήριξε τη μετάβαση από Μνημόνιο σε σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας και πρόσθεσε πως, αν είχαν προωθηθεί έγκαιρα οι διαρθρωτικές αλλαγές θα είχαμε γλιτώσει τα οριζόντια μέτρα.

Αναφορικά με την πορεία της Ευρώπης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως το πρόβλημα της Ευρώπης βρίσκεται από το Μάαστριχτ και μετά, ενώ έκανε λόγο και για γενετική αντίφαση της Ευρώπης.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα. Συγκεκριμένα, είπε πως στις 20 Μαΐου είναι προγραμματισμένη η Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και ότι το κύριο θέμα της θα είναι η ένταξη των Σκοπίων. Έτσι ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως αυτός είναι ακόμα ένα λόγος που η Ελλάδα πιέζεται για να γίνουν οι εκλογές πριν τις 20 Μαΐου.

Επίσης, συμπλήρωσε πως ως χώρα είμαστε εγκλωβισμένοι σε μια ρητορεία και ότι γεωγραφικά δεν πρέπει να μιλάμε για Αιγαίο, αλλά για το ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη ανατολική και νότια Μεσόγειο.

Από τη νομική πλευρά, συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το ίδιο θέμα, δεν πρέπει να μιλάμε για υφαλοκρηπίδα, αλλά για θαλάσσιες ζώνες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook