To Wikileaks προδίδει τον Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με το δημοσιοποιηθέν διπλωματικό έγγραφο, σε συνάντηση του Ντάνιελ Σπέκχαρτ με τον Έλληνα υπουργό, για «το φιλόδοξο σχέδιο» του τελευταίου, να αναδιοργανώσει και να δραστηριοποιήσει όλες τις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας, ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε ότι: «Η αστυνομία γνωρίζει τις ταυτότητες των περισσότερων μελών των ελληνικών τρομοκρατικών ομάδων, αλλά δεν διαθέτει επαρκή στοιχεία για να τα συλλάβει και να τα καταδικάσει».

Φέρεται δε να συμφώνησε με την πρόταση του Αμερικανού πρεσβη να δημιουργηθεί μία ομάδα εργασίας κατά της τρομοκρατίας, με τη συμμετοχή της αμερικανικής πρεσβείας και στελεχών του Υπουργείου και καλωσόρισε την εκπαίδευση από Αμερικανούς σε όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου.

Από την άλλη πλευρά σοβαρή κριτική στην κατάσταση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, λέγοντας πως η ΕΥΠ δεν είναι τίποτα («EYP is nothing») και πως «δεν εξυπηρετεί την αποστολή της να προστατεύει την Ελλάδα αλλά στην πραγματικότητα, είναι επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια λόγω των πολλών προβλημάτων της, ένα από τα οποία είναι οι συνδικαλιστές εργαζόμενοί της». Συνεπώς, ο Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως σκοπεύει να την καταργήσει και να την επαναδημιουργήσει μέσω ενός προσχεδίου, που βρίσκεται σε διαδικασία σύνταξης».

«Η αστυνομία γνωρίζει τις ταυτότητες όλων των τρομοκρατών»

«Σχετικά με την εγχώρια τρομοκρατία», συνεχίζει το τηλεγράφημα, «ο Χρυσοχοΐδης είπε πως η αστυνομία γνωρίζει ήδη τις ταυτότητες σχεδόν όλων των μελών των τρομοκρατικών-αναρχικών ομάδων που δρουν σήμερα, ωστόσο η έλλειψη στοιχείων δεν τους επιτρέπει τη σύλληψη και φυλάκισή τους. Έφερε το παράδειγμα της έκρηξης στην Εθνική Ασφαλιστική, επί της λεωφόρου Συγγρού, τονίζοντας πως η αστυνομία γνωρίζει τους δράστες, αλλά δεν έχει συμπαγή στοιχεία για να κινηθεί εναντίον τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook