Στην Αθήνα θα έρθει την Παρασκευή ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κοινωνική ένταξη, Λάζλο Αντόρ.

Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο επίτροπος έχει προσκληθεί να απευθύνει κεντρική ομιλία κατά την έναρξη Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα «Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση σε συνθήκες οικονομικής κρίσης» που οργανώνεται από την Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του υπουργείου Υγείας και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Παράλληλα, θα συναντηθεί με μέλη της κυβέρνησης και με εκπροσώπους φορέων προκειμένου να συζητήσει θέματα της αρμοδιότητάς του.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιήσει κατ' ιδίαν συναντήσεις με την υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου (ώρα 09.00, στο υπουργείο), τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάρκο Μπόλαρη (10.00) και με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Παντελή Τζωρτζάκη (10.40, στο υπουργείο).

Θα ακολουθήσει ενημερωτική συνάντηση του Επιτρόπου με εκπροσώπους φορέων και κοινωνικών εταίρων (13.00, στην Αίγλη Ζαππείου).

Το πρόγραμμα επίσκεψης του επιτρόπου θα ολοκληρωθεί με κατ' ιδίαν συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη (ώρα 15.00, στο υπουργείο).

Θα ακολουθήσουν σύντομες δηλώσεις στον Τύπο, ενώ στη συνέχεια ο επίτροπος θα επισκεφθεί μια επιχείρηση, στον Γέρακα Αττικής, που εφαρμόζει πρόγραμμα επιχορήγησης για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ανέργων ηλικίας 16-24 ετών. Το πρόγραμμα αυτό συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

in.gr