Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του νέου Λυκείου Γαζίου, ενός εκ των βασικών στόχων που είχαν τεθεί από τη δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, προϋπολογισμού 6 εκ. ευρώ.

Η κατασκευή του νέου αυτού σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το λύκειο Γαζίου, είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική για την ευρύτερη περιοχή του Γαζίου.

Το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι ιδιαίτερα έντονο (περισσότερα από 900 παιδιά φιλοξενούνται σήμερα στο γυμνάσιο και λύκειο) και ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης, ήταν η κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου και λειτουργικού κτιρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πώς προβλέπεται να κατασκευαστεί ένα κτίριο με έντονα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά που θα το καθιστούν μοναδικό σε επίπεδο σχολικού έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ολόκληρη την Κρήτη!

Μια κίνηση αναγκαία, αφού η προστασία του περιβάλλοντος και η μείωση των ενεργοβόρων κτηριακών κατασκευών είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να αντιμετωπιστεί – σε όποιο βαθμό είναι δυνατό – η περιβαλλοντική υποβάθμιση του πλανήτη μας. Θα φιλοξενεί 360 μαθητές, η κατασκευή του θα γίνει στη θέση Μεγάλος Λάκος.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν έντεκα κατασκευαστικές εταιρείες, προσωρινός μειοδότης αναδείχτηκε η εταιρεία Ρόμβος ΑΕ με μέση έκπτωση 47,3%, χρόνος υλοποίησης του έργου, είναι οι 20 μήνες και χρηματοδοτείται από το Ε. Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013.