Αποκλεισμένο για δεύτερη εβδομάδα παραμένει το πρώην στρατόπεδο «Μιλτιάδη Πόρτη» στη Νεάπολη, καθώς οι κάτοικοι εντείνουν τις αντιδράσεις τους, στην απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών, δυναμικότητας 1.000 ατόμων. Η Επιτροπή Αγώνα κατά της ίδρυσης του Κέντρου μεταναστών, διαμηνύει σε κάθε κατεύθυνση ότι «συνεχίζουμε τον αγώνα έως την αναστολή της απόφασης».

Στο μεταξύ, η δήμαρχος Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου, με δηλώσεις της σε κεντρικά ΜΜΕ, προανήγγειλε τη βούληση της δημοτικής αρχής να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να μπλοκάρει τη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο αποθήκευσης ανθρώπινων ψυχών απελπισμένων αλλοδαπών.

Επίσης, η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της Νεάπολης, κατά της ίδρυσης Κέντρου Μεταναστών, καλεί το περιφερειακό συμβούλιο, στην όποια απόφασή του, να σεβαστεί τη βούληση της τοπικής κοινωνίας. Να σημειωθεί ότι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ακόμη δεν έχει «κλειδώσει» η ημερομηνία της έκτακτης συνεδρίασης του Π.Σ. Οι εκδοχές είναι δύο: Να πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, με παρόντα τον υπουργό προστασίας του Πολίτη ή την προσεχή Τρίτη, χωρίς την παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Πάντως, την προσεχή Δευτέρα, το Π.Σ. θα συνέλθει σε τακτική συνεδρίαση στη Φλώρινα.